rss      tw      fb
Keres

Ombudsmanhoz fordul a DK Orbán Viktor köszönőlevele miatt

MTI 2013. június 28., péntek 14:35

A Demokratikus Koalíció (DK) az ombudsmant kéri fel, hogy derítse ki, milyen lista alapján postázták ki azokat a leveleket, amelyekben Orbán Viktor miniszterelnök köszönetet mond a rezsicsökkentésért indított petíciót aláírásukkal támogatóknak - jelentette be pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Varju László.

A független képviselő azt mondta, a miniszterelnököt is megkérdezi, hogy mielőtt aláírta a levelet, tájékozódott-e arról, hogy mi alapján készült a címlista. Indoklásként hangsúlyozta, hogy a küldeményt a DK egyik olyan tagja is megkapta, aki biztosan nem írta alá a petíciót.

A levelet "hazugnak" nevező politikus kijelentette: a kormány által folytatott gazdaságpolitikának az az eredménye, hogy az adóterhek nagyobbak lettek, aminek következtében az emberek nem tudták kifizetni a jelentősen megnövekedett energiaárakat. Ha a kabinet a foglalkoztatáspolitikán javítana, akkor mindenki rendelkezne a tisztes megélhetést garantáló bérrel - tette hozzá.

Magyarország szabad, erős és független ország - olvasta fel a levélből. Szavai szerint az ország a kormányváltásig volt szabad és független, azóta viszont "Don Orbán és maffiaszervezetének foglyává vált".