rss      tw      fb
Keres

Meghosszabbították a szolnoki gyilkosság feltételezett tettesének előzetesét

MTI 2013. június 28., péntek 14:24

Szeptember 29-éig meghosszabbították az előzetes letartóztatását annak a férfinak, akit a május végén szolnoki, Hunyadi utcai gyilkossággal gyanúsítanak - tájékoztatta a Szolnoki Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t.

Sándor Géza közölte: a Szolnoki Járásbíróság indoklásában a feltételezett cselekmény tárgyi súlya mellett a szökés és elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, valamint a bizonyítás akadályozásának veszélye szerepel.

A 49 éves T. Istvánt május 29-én helyezték egy hónapra előzetes letartóztatásban nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy május 27-én délelőtt a gyanúsított autóvásárlás ürügyén jutott be a Hunyadi utcai családi házba, ahol pénzt és egyéb értékeket követelt az 52 éves tulajdonostól, majd lelőtte. Az áldozat feleségének sikerült kimenekülnie az épületből, és azonnal segítséget kért a rendőrségtől.

A gyilkosság feltételezett elkövetőjét a bejelentésétől számított három órán belül azonosították, és még aznap elfogták. Az elrabolt pénzt és ékszereket egy fegyverrel együtt a férfi bérelt gépjárművében találták meg.