rss      tw      fb
Keres

Előzetesben a gyermekei megmérgezésével gyanúsított kecskeméti nő

MTI 2013. június 28., péntek 14:52

Előzetes letartóztatásba helyezte egy hónapra a bíróság azt a nőt, aki a gyanú szerint múlt vasárnap megmérgezte négy gyermekét és önmagát is Kecskeméten - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Schmidt Gábor közölte: az ügyben előre kitervelten, több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz a megyei rendőr-főkapitányság. Szerdán őrizetbe vették a cselekménnyel magalapozottan gyanúsítható anyát, akinek a főügyészség indítványozta előzetes letartóztatását. Pénteken a Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte az anya előzetes letartóztatását, a végzés jogerős.

A rendőrség vasárnap súlyos testi sértés kísérletének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen az Országos Mentőszolgálat diszpécserének bejelentése nyomán. Egy kecskeméti belvárosi lakóházban egy felnőttet és négy gyermeket láttak el a mentők mérgezés gyanújával - tájékoztatott aznap a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Árvai Edina hétfőn azt közölte: a kórházba szállított gyerekek jól vannak, ám a rendőrség a nyomozás érdekében több információt nem ad az eljárásról.

Szigeti Dóra, a kecskeméti kórház sajtóreferense hétfőn az MTI-vel annyit közölt, hogy a család kérésére a nő és a négy gyerek állapotáról nem adhat felvilágosítást.