rss      tw      fb
Keres

Eljárás indul a szombathelyi pszichiátrián rendőrökre lövöldöző férfi ellen

MTI 2013. június 28., péntek 18:14

Közveszélyokozás bűntette miatt indítanak eljárást azzal a férfival szemben, aki péntek reggel a szombathelyi Markusovszky Kórház pszichiátriai osztályának udvarán égésgyorsító folyadékot locsolt szét, tüzet gyújtott, az épület lángra lobbantásával fenyegetőzött, majd a kiérkező rendőrökre lőtt - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Leibinger Eszter tájékoztatása szerint a rendőrök a megfékezhetetlennek tűnő férfit több alkalommal felszólították, hogy dobja el fegyverét, a férfi azonban a felszólításnak nem tett eleget, többször a rendőrök irányába lőtt, sérülést nem okozott - írta.

A szolgálatirányító parancsnok célzott lövéseket adott le az őrjöngő férfira, a lövedékek közül egy a jobb vállán, egy a bal combján, és mint utólag kiderült, egy a bal lábfején találta el - áll a rendőrség honlapján is közzétett közleményben.

Hozzáfűzte: a lőtt sérülései ellenére tovább dühöngő férfit a rendőrök földre teperték, megbilincselték.

Ruházatának átvizsgálásakor, nadrágszíjába tűzve egy 30 centiméter pengehosszúságú kést is találtak.

Az MTI értesülései szerint a 36 éves söptei férfit a mentők kórházba szállították, ahol megoperálták. Kórházi ágyánál is rendőri őrizetben tartják.