rss      tw      fb
Keres

Rezsicsökkentés - DRV: havonta 700 forinttal is csökkenhet a víz- és csatornadíj

MTI 2013. június 30., vasárnap 4:04

Havonta akár 700 forinttal is csökkenhet a víz- és csatornadíj egy átlagos - havonta hat köbméter - vízfogyasztású család esetében a júliustól életbelépő 10 százalékos rezsicsökkentés következében - közölte a mintegy 270 ezer lakossági szerződéses kapcsolattal rendelkező Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. az MTI-vel.

A rezsicsökkentésről szóló közleményük szerint biztosítják fogyasztóikat arról, hogy a törvényi előírásokat maximálisan teljesíteni fogják, a július 1-je után kibocsátott számláikban ennek megfelelően a már csökkentett díjak és fizetendő összegek jelennek meg.

Szeretnék, ha minden fogyasztónk tisztában lenne azzal, hogy a rezsicsökkentés hogyan érvényesül a víz- és csatornadíjakról szóló számlákban - fogalmazott Winkler Tamás vezérigazgató, hozzátéve: ezért tájékoztató levelekkel, a honlapjukon közzétett információkkal segítik a felhasználókat.

A DRV Zrt. praktikus tanácsokkal is ellátta fogyasztóit annak érdekében, hogy a rezsicsökkentés általi megtakarítás valóban a felhasználónál realizálódjon, így például azzal, hogy a határidőre történő fizetéssel olyan többletköltségek megfizetésétől mentesülnek, melyek már 30 napos késedelmes fizetés esetén is - egy átlagos vízfelhasználású család - a tíz százalékos rezsicsökkentésből származó megtakarítását felemésztheti - olvasható a közleményben, mely szerint arra kérték a fogyasztókat, jelentsék be a vízmérők június 30-i állását, mivel ez alapján tudják a július 1-je előtti és utáni időszak fogyasztásának díját meghatározni.

Azzal kapcsolatosan, hogy a rezsicsökkentés miként érinti a társaságot, azt írták: a csökkenő árbevételt költségoptimalizálással, illetve a működési terület bővítésével kompenzálják.