rss      tw      fb
Keres

Videofelvételt tett közzé a rendőrség a szegedi postarablás elkövetőjéről

MTI 2013. június 30., vasárnap 11:43

Videofelvételt tett közzé a pénteki szegedi postarablás elkövetőjéről a rendőrség vasárnap a honlapján, a nyomravezetőnek félmillió forintos díjat ajánlottak fel.

A szegedi Olajbányász téren lévő postára pénteken kora délután ment be egy férfi, aki azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben nem kap pénzt, felrobbantja a nála lévő bombát. A postai alkalmazottak engedelmeskedtek a férfi követelésének.

A bűncselekmény elkövetését, valamint a támadót a posta biztonsági kamerája rögzítette. A www.police.hu oldalon közzétett felvétel szerint a körülbelül 180 centiméter magas, 45-55 év körüli, sportos testalkatú, az elkövetéskor szemüveget viselő gyanúsított először 12.18-kor ment be a postára, ahol akkor több ügyfél is tartózkodott. A férfi néhány perc múlva távozott, de röviddel fél egy után visszatért.

A rendőrség félmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére megteszi a szükséges intézkedéseket. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, a díjkitűzés visszavonásának jogát fenntartja.