rss      tw      fb
Keres

Fidesz: harmincnyolcadik hónapja nő a foglalkoztatás

MTI 2013. június 30., vasárnap 13:21

A foglalkoztatás 38. hónapja töretlenül nő Magyarországon - mondta Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője vasárnap Pécsett, reagálva a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága szocialista elnökének szavaira.

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke aznapi sajtótájékoztatóján egyebek mellett arról beszélt, hogy miközben a 4 órában foglalkoztatottak száma nőtt, addig a 8 órás munkavállalók száma csökkent, ám a statisztika ezeket "egy kalap alá veszi". Kifogásolta azt is, hogy jelenleg 27 százalékos a munkanélküliségi ráta a pályakezdő 15-24 év közötti korosztályban, illetve a versenyszférában évente 20-40 ezerrel csökken a dolgozók száma, 500 ezer ember pedig külföldön vállal munkát.

Hoppál Péter úgy vélte, a szocialisták érvelésével az a probléma, hogy állandóan elvitatják az ország teljesítményét. "A számok makacs dolgok, a szocialistákat kivéve mindenki tudja, hogy immár 38. hónapja, mióta a bankárkormány leköszönt, töretlenül nő a foglalkoztatottak száma Magyarországon" - hangsúlyozta a szóvivő.

Közlése szerint az elmúlt 38 hónapban mintegy 160 ezer emberrel, azaz egy Pécs méretű város lakosságával többen dolgoznak, mint a szocialisták időszakában. "A legfrissebb adatok alapján 62 ezer emberrel többen dolgoznak most, mint az elmúlt év azonos időszakában" - fűzte hozzá.

Hoppál Péter szavai szerint a foglalkoztatottak száma nő, ezzel egyidejűleg a munkanélkülieké csökken. "Ezt kell folytatni, és minden, amit a szocialisták bírálatként megfogalmaznak, teljesen nélkülözi az erkölcsi alapot, hiszen az ő időszakukban mélypontra csökkent a foglalkoztatás és történelmi magasságokban volt a munkanélküliség" - fogalmazott a szóvivő.