rss      tw      fb
Keres

Szabolcsi autóverseny - Meghalt az egyik sérült

MTI 2013. június 30., vasárnap 19:26

A műtőben meghalt a Nagykállónál történt ralibaleset egyik sérültje, aki nézőként figyelte az autóversenyt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház szóvivője vasárnap este az MTI-vel.

Vitkai Éva elmondta, hogy a nyíregyházi kórházba összesen nyolc sérültet szállítottak be, később egyiküket a debreceni gyógyintézménybe vitték át. A Nyíregyházán lévő hat sérült állapota stabil, egyikük sincs életveszélyben - tette hozzá a szóvivő.

Három, nyílt töréseket szenvedett sérültet jelenleg is operálnak, hármat várhatóan hétfőn fognak megműteni - közölte Vitkai Éva. A műtőben elhunyt sérültet súlyos koponyatöréssel szállították be a nyíregyházi kórházba.

Vasárnap délután kilencen sérültek meg súlyosan, amikor a nézők közé csapódott az egyik versenyautó. Az MTI úgy tudja, hogy a baleset az I. Ralda Rallysprint elnevezésű amatőr versenyen történt.

A két legsúlyosabb sérült a mentők kiérkezésekor eszméletlen állapotban volt; náluk koponya- és gerincsérülés gyanúja merült fel, egyiküket mentőhelikopterrel a debreceni, míg a másikat rohamkocsival a nyíregyházi kórházba szállították. Az utóbbi életét már nem tudták megmenteni az orvosok.