rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: Kövér: a jogállam meg tudja védeni magát

MTI 2013. július 1., hétfő 1:42

A jogállam büntetőjogi eszközökkel is képes megvédeni magát - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

A lap hétfői számában megjelent nyilatkozatban a házelnök kifejtette: a Jobbik a pulpitusfoglalással, azzal, hogy újabb és újabb határokat lép át immár a verbális erőszakon túl tettlegességnek is minősülő viselkedésével, a parlamentarizmust támadta meg. Úgy vélte: az MSZP viselkedett a "legsunyibban" a politikai szereplők közül a földtörvény elfogadása kapcsán, mert ugyan nem zárkózott fel Vona Gáborék mögé, de "kaján mosollyal élvezte az előadást".

Az MSZP és "Bajnai volt LMP-sekből verbuvált neobolsevik kis rohamosztaga" rögtön csatlakozott a Jobbik eljárásjogi érveihez - jegyezte meg Kövér László, hozzátéve: a Jobbik, az MSZP és a liberálisok egy húron pendülnek, ami a jogállamról alkotott felfogásukat és politikai erkölcseiket illeti.

A házelnök azt is leszögezte: a földtörvény a rendszerváltás óta megoldatlan kérdést rendezett az uniós normák maximális betartása mellett. Jelezte ugyanakkor, hogy meglepné, ha az unióban nem támadnák meg a jogszabályt, mert álláspontja szerint ez is része annak a Magyarország ellen indított "masszív kampánynak, illegitim befolyásolási kísérletsorozatnak", amely valószínűleg csak erősödik majd a választásokig hátralévő időszaknak.