rss      tw      fb
Keres

Szijjártó: másfél millió ajánlószelvényt gyűjtött a Fidesz

MTI 2010. február 25., csütörtök 17:17

A legfrissebb adatok szerint eddig, országosan másfél millió ajánlószelvényt gyűjtött a Fidesz, ez tovább nőhet, hiszen még nem minden aktivista adta le a szelvényeket - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője, csütörtökön, Hódmezővásárhelyen.

"A rendszerváltoztatás óta párt ennyi ajánlószelvényt nem gyűjtött, s ez jól mutatja, hogy régen látott egység van a magyar társadalomban, soha ennyien nem akarták még a változást és egy korszak lezárását, mint most" - mondta Szijjártó Péter, a Lázár János polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Több párt furcsállotta, hogy a Fidesz nem áll le a hétszázötven ajánlószelvénynél jelöltenként - mondta. Ennek egyszerű oka van, ezek a pártok nem értik a politika lényegét, ami az emberekkel való találkozásra épül. A Fidesz az ajánlószelvény-gyűjtést lehetőségnek tekinti, hogy az emberekkel találkozhasson és véleményt, gondolatot cseréljen - magyarázta a politikus.

Hétfőtől új szakaszába lép a Fidesz választási felkészülése. A párt szakpolitikusai országjárásba kezdenek; több mint ezer rendezvény lesz a választásig hátralevő időszakban, ezeken lehetőség lesz a fideszes politikusokkal találkozni.

Lázár János a párt egyik legtöbb ajánlószelvényt összegyűjtött képviselőjelöltje - mondta Szijjártó Péter, aki kiemelte: "Hódmezővásárhely jó példa arra, hogy nincsen szegény ország, nincsen rossz ország, csak rosszul kormányzott ország van". Ha Hódmezővásárhelyen úrrá lehetett lenni a problémákon, akkor úrrá lehet lenni az országban is. "Az országban nagy a baj, de a sok kis helyi példa jól mutatja, hogy ha összefogunk és az alkalmas emberek kerülnek a megfelelő posztokra, Magyarországot is ki lehet rángatni abból a mély válságból, amiben most van."

Lázár János a sajtótájékoztatón elmondta: a jelöléséhez szükséges ajánlószelvények összegyűltek, nyilvántartásba vette a területileg illetékes választási bizottság. A háromszáz aktivista tizenháromezer ötszáz szelvényt kapott Csongrád megye 6-os számú választókerületében, Hódmezővásárhelyen, Mártélyon, Mindszenten, Székkutason; ez a legjelentősebb mennyiségű ajánlószelvény, ami valaha itt összegyűlt. Mint mondta, ebből 2010-et leadtak, a többit pedig, határidőre megsemmisítik.