rss      tw      fb
Keres

Mesterházy: szükség van nemzeti modernizációra

MTI 2010. február 25., csütörtök 17:24

Magyarországon nemzeti modernizációra van szükség, ehhez felelős gazdaság- és költségvetési politikát kell folytatni - mondta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Simontornyán, egy lakossági fórumon.

A szocialista politikus hozzátette: a korábbi modernizációs kísérleteket a Horn- és a Gyurcsány-kormány idején megszorító, takarékossági politika mellett kellett végrehajtani, ezért az emberek nem támogatták azokat.

"Most van olyan történelmi lehetősége Magyarországnak, amikor egy fenntartható gazdasági fejlődés mellett lehet a modernizációt végrehajtani" - jelentette ki Mesterházy Attila, akit a város művelődési házában mintegy kétszáz fős hallgatóság köszöntött tapssal.

A politikus azt mondta, hogy az MSZP-nek a kampány alatt három dologról kell beszélnie: az elmúlt évek eredményeiről, más politikai pártok programjának kritikájáról és arról, milyen jövőképben hisznek a szocialisták.

Az MSZP kormányfőjelöltje szerint a takarékos gazdaságpolitika mellett arra is szükség van, hogy visszaállítsák a politikába vetett bizalmat, amely az elmúlt húsz évben jelentősen csökkent.

Mint mondta, a bizalomvesztésben szerepet játszottak "a megszegett ígéretek, a korrupciós és politikai botrányok". A demokrácia csak akkor működik, ha a választópolgárok részt vesznek működtetésében.

Mesterházy arra biztatta a jelenlévőket, hogy menjenek el szavazni, és a szocialista jelöltre adják le voksukat. A szocialista párt bizonyította az elmúlt két évtizedben, hogy a szabadság, a jólét, a függetlenség és a demokrácia oldalán áll - jelentette ki. Akkor tudjuk ezt a szabadságot, a magánélet szentségét, a jólétet megvédeni, ha minél erősebb szocialista párt kerül be a parlamentbe, és meglepetést okoz a választásokon - mondta Mesterházy Attila.