rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. február 24.

Bolgár György kérdései a 2010. február 24-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a fővárosi választási bizottság, az OVB állásfoglalásával ellentétben, engedélyezte, hogy pártok olyan nyilvános helyeken is gyűjtsenek ajánlószelvényt, mint egy könyvesbolt vagy vendéglő. Az Országos Választási Bizottság előzőleg munkahelynek minősítette ezeket a helyeket. Olyan helynek tehát, ahol a gyűjtés tilos. A fővárosi testület Debreczeni József MDF-es jelölt fellebbezésében döntött. Őt ugyanis a kerületi választási bizottság korábban elmarasztalta. Nem tudja a jobb kéz hogy mit csinál a bal?

Visszatérnék továbbá arra a tegnapi témánkra, hogy Bajnai Gordon utolsó parlamenti gesztusát Navracsics Tibor a Fidesz frakcióvezetője durván elutasította. Mi lesz a választások után, ha esetleg egy nagy kormányzó párt marad a centrális erőtérben, ahogy azt Orbán Viktor vizionálta. A Kormányszóvivői Iroda a Miniszterelnöki Hivataltól ugyanakkor kiadott most délután egy hosszú, több oldalas összefoglalót arról, hogy az utóbbi időben politikai szándékkal olyan rágalomhadjárat indult Bajnai Gordon kormányfő ellen, amelyet sokáig méltatlannak tartottak a reakcióra, most azonban mégis összefoglalták a vádakat és az erre adott válaszokat.

Röviden a tények: Bajnai Gordon soha nem volt a Hajdú Bét vezetője, nem vezetett bújtatott offshore cégeket, és az általa korábban vezetett cégek mindig a törvényeknek megfelelően jártak el. Ma ugyanis a Magyar Nemzet első oldalon nagy cikkben azt írta, vagy legalábbis ezzel a gyanúval él, hogy adócsalás gyanújában a kormányfő.

Mindez egy hatalmas címben.

Mit szólnak továbbá ahhoz, hogy a Fidesz „Itt az idő” kampányfüzetében nem stimmelnek az adatok. Azt állítják például, hogy a Gyurcsány-korszakban csökkent a nyugdíjak értéke, holott nőtt. Vagy, hogy háromszorosára emelkedett a munkanélküliek száma. Egész pontosan 915 ezerre, holott ez az adat 442 ezer. Vajon miért van erre szüksége a Fidesznek?

És végül mi a véleményük arról, hogy a köztelevíziós Pálffy Istvánnak fáj, hogy a Népszava a baloldali olvasókat ellene hangolja. A lap ugyanis közölte Pálffy Kertész Imrét és Esterházy Pétert élesen bíráló írását, amely a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség honlapján jelent meg a napokban. Pálffynak bizony fájt, mint most írja, hogy az írófejedelem, azaz Esterházy annak idején védelmébe vette Gyurcsány Ferencet. De miért most jajdult fel a választási kampányban, három és fél évvel később?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!