rss      tw      fb
Keres

Harrach Péter: A Fidesz-KDNP testesíti meg a jobbközepet, az MSZP szavazók megtévesztettek

MTI 2010. február 25., csütörtök 20:11

A valódi szociáldemokrata, és az igazi, demokratikus szempontból is elfogadható radikális konzervatív pártokat hiányolta a mai közéletből Harrach Péter, a KDNP alelnöke miskolci sajtótájékoztatóján csütörtök este.

A politikus - aki az új ukrán elnök beiktatásán résztvevő Semjén Zsolt KDNP-elnök helyett tartotta a sajtótájékoztatót – azt mondta: a mai Magyarországon sok minden hiányzik a politika életből. Hiányzik a valódi szociáldemokrácia, amelyet egykor Kéthly Anna neve fémjelzett, hiányoznak a radikális, demokratikus szempontból is elfogható igazi konzervatív pártok. Egyedül a Fidesz-KDNP pártszövetség az, amely megtestesíti a jobb-középet.

A KDNP alelnöke szerint a keresztény-szociális mozgalom az országban komoly hagyományokkal bír, a 19. század végétől a 20. századig jelen volt a magyar politikai életben.

Harrach Péter azt is elmondta: a mai Magyarországon nemcsak a gazdaság, hanem a társadalom is nehéz helyzetben van, magas a munkanélküliség, rossz a közbiztonság, a "rendőrség politikai befolyásoltsága rontja ezt a helyzetet", az emberek biztonságérzete pedig megingott. Ezt a rendőrség megerősítésével lehet megoldani, vissza kell adni az embereknek a biztonságérzetet - tette hozzá, megemlítve azt is: ezen kívül az oktatást és az egészségügyet is rendbe kell tenni, valamint a korrupció felszámolása is elodázhatatlan.

A politikus kitért a nemzeti egység megteremtésének szükségességére is: a nemzeti egység nélkülözhetetlen egy olyan változás idején, amelyet "mi szeretnénk április után megvalósítani".

"A megtévesztett" szocialista szavazóknak is helye van abban egységben, amelyet ki kell építeni, csak egy ilyen működő nemzeti egységgel tudjuk megvalósítani Magyarország felemelkedését - hangoztatta a KDNP alelnöke.

Harrach Péter a sajtótájékoztatót követő rendezvényen a résztvevők figyelmébe ajánlotta Nagy Kálmán KDNP-s képviselőjelöltet, aki Miskolc 3-as számú választókerületében indul.