rss      tw      fb
Keres

MSZP: Cser-Palkovics a Fidesz-Jobbik jelöltje volt

MTI 2010. február 25., csütörtök 20:13

Az MSZP székesfehérvári városi szervezetének közleménye szerint Cser-Palkovics András a Fidesz-Jobbik közös jelöltjeként került be a székesfehérvári közgyűlésbe. Cser-Palkovics András szerint az MSZP kettős játékot űz,"...az asztal alatt mindent megtesz politikai ellenfelei lejáratásáért."

A szocialista párt városi szervezete csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében leszögezte: "tény, hogy Cser-Palkovics András a székesfehérvári közgyűlésbe Fidesz-Jobbik közös listáról került be, és az is tény, hogy 2009. novemberéig a Fidesz-Jobbik polgári frakció vezetője volt."

Mihályi Mónika, a pártszervezet elnökségi tagja által jegyzet írás szerint a Jobbik jelöltje a mai napig együtt szavaz az önkormányzatban a Fideszes képviselőkkel. A közgyűlés polgári, Fidesz-Jobbik frakciójának tavaly novemberi megszüntetése mindenféle politikai, elvi konfliktus és indok nélkül, szervezeti okokból történt. "Csak porhintés volt".

Az MSZP székesfehérvári szervezete sajnálatosnak és elítélendőnek tartja, hogy Cser-Palkovics András a parlament utolsó napján börtönnel fenyegette meg MSZP-s képviselőtársát. "Tette mindezt úgy, hogy képviselőtársa kérdése csak arra mutatott rá, hogy Cser-Palkovics András politikai hátországában összenőtt a Fidesz a Jobbikkal" - olvasható a közleményben.

Az írás szerint a helyettes szóvivőnek nem ez volt az első kirohanása MSZP-s politikusok ellen.

A közlemény emlékeztetett rá, hogy az MSZP választási etikai kódexet készített, amely szerint a jelöltek vállalják, hogy a politikai közbizalom megrendülését nem növelhetik tovább azzal, hogy saját magatartásukkal is mélyítik a társadalom közügyek iránti elutasítását. A Fidesz ezt a javaslatot támogatta.

Cser-Palkovics András az MTI megkeresésére azt mondta, hogy az MSZP kettős játékot űz. "Az asztal felett úgy tesz, mintha támogatná a Fidesz erőfeszítéseit a kampány tisztaságának megőrzésére, de az asztal alatt mindent megtesz politikai ellenfelei lejáratásáért."

Míg korábban Székesfehérvár polgármestere, Warvasovszky Tihamér fia ellen indított nyílt támadást a balliberális média, az utóbbi időben az ő személyét illetően tesznek becsületét sértő megjegyzéseket, mint azt egy oktatási intézmény nevében írt névtelen levél is bizonyítja.

Teszik ezt azért, mert sem ő, sem Warvasovszky nem támogatta azt az állami költségvetést, amely 700 millió forintot vett el Székesfehérvártól.

A Fidesz "elhatárolódik ettől" és felszólítja az MSZP-t, hogy ne terelje el a figyelmet arról, hogy a szocialista párt 700 millió forintot vett el a várostól - mondta Cser-Palkovics András.

Korábban:
Cser-Palkovics közleménye: rágalmazás miatt felelnie kell Molnár Csabának
MSZP: Cser-Palkovics Andrásnak távoznia kell a közéletből