rss      tw      fb
Keres

Herényi Károly közleménye és az ominózus kijelentés

OS 2010. február 26., péntek 23:36

Egy gyűlölettel átszőtt kampányidőszakban számítanom kellett volna arra, hogy szándékosan félremagyarázzák a gondolataimat. A Klubrádió tegnapi adásában egyértelművé tettem, hogy a kommunizmus áldozatai közül sokan önként vállalták a mártíromságot szembeszállva egy elnyomó, embertelen diktatúrával, ám sok tízmillió eltiportnak ez nem adatott meg. Demokrataként fontosnak tartom, hogy ne feledjük a diktatúrák bűneit, és emlékezzünk az áldozatokra.

Kiadó: Magyar Demokrata Fórum

***

Az eredeti mondat a Klubrádió híre szerint:

Galamus.hu

„Az MDF szerint nem lehet egyenlőséget tenni a kommunizmus és a holokauszt áldozatai között - jelentette ki Herényi Károly a Klubrádió fórum című műsorában. Az MDF-es politikus annak kapcsán beszélt erről, hogy a holokauszttagadás büntethetővé tételéről szóló törvényt a Fidesz azért nem támogatta, mert kihagyták belőle a kommunizmus áldozatait. Herényi Károly szerint nem lehet egyenlőségjelet tenni, mert az utóbbi esetben az ember dönthetett arról, hogy kommunista lesz-e vagy sem, aki viszont zsidónak vagy cigánynak születik, az nem választhat. A politikus úgy fogalmazott, történelmi adósságot törlesztett a parlament azzal, hogy büntethetővé tette a holokauszttagadást, és szerinte ez nem korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát.

Herényi Károly, MDF: - Akinek olyan aggályai vannak, hogy ez a véleménynyilvánítás alkotmányos alapjogát korlátozza, hát az tegyen már különbséget a vélemény és a hazugság között, mert aki a holokausztot tagadja, az vagy hazudik, vagy valami egészen elképesztő történelmi őrültséget állít. Na most a véleménynyilvánítás, az nem ad mindennek teret. A hülyeségnek, a rosszindulatnak, az ártó szándéknak nem szabad hogy teret adjon, mert akkor nagy baj van. Tehát ha egyenlőségjelet teszünk a vélemények ilyen és olyan oldala közé, akkor nagy hibát követünk el.

Korábban:
Fidesz: Herényi kijelentése cinikus, ostoba, aljas és alkotmányellenes