rss      tw      fb
Keres

Hírkiemelő 10.02.27.

Szubjektív válogatás az elmúlt 24 óra híreiből


Pert nyert Ungváry Krisztián történész Kiss László alkotmánybíró ellen

Kiss László perek sorozatát indította a történész ellen, miután Ungváry Krisztián többször írt, illetve a Hír TV-nek nyilatkozott arról, hogy a jelenlegi alkotmánybíró a 80-as évek elején a pécsi egyetem párttitkárhelyetteseként besúgó, a pártállami állambiztonság "hivatalos kapcsolata" volt.

Pécs polgármestere elárverezteti a Szili Katalintól kapott sátrat
Páva Zsolt szerint már nincs szüksége arra a sátorra, amelyet tavaly kapott Szili Katalintól akkor, amikor közölte: kész akár sátrat is verni a Tubesen, ha csak így lehet megakadályozni az építkezést.

Szili Katalin üdvözli, hogy Pécs polgármesterének nincs már szüksége a sátorra
Szili Katalin (MSZP) üdvözli, hogy Pécs polgármestere a Tubesre tervezett katonai lokátort illetően megnyugodott, és már nincs szüksége a neki ajándékozott sátorra.

Fidesz: kicsúszott a kormány kezéből az irányítás; „pofátlanul magas” gázáremelés
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: szakmai körökből kiszivárgott információk alapján áprilisban "pofátlanul magas", 15 és 50 százalék közötti gázáremelés várható Magyarországon.

Morvai Krisztina közleménye Budaházy György ügyében
Morvai: "A sztálinista koncepciós eljárások iránti nosztalgia programmal köszöntötte a kommunizmus áldozatainak tegnapi emléknapját az RTL Klub. A primitívségéről hírhedt kereskedelmi televízió..."

Jogállamiságot és kemény elszámoltatást ígér a Jobbik igazságügyminiszter-jelöltje
A Vona Gábor pártelnök által az igazságügy "iron man-jeként" bemutatott jelölt hangsúlyozta: a jelenlegi "elnyomó" jogalkotásban és jogalkalmazásban kettős mérce figyelhető meg, és a határozott bírálatot megfogalmazó politikai ellenzékkel szemben "folyamatosan bunkósbotként használják a jogot".

Finn miniszter megölésére szólít fel egy szélsőséges csoport az interneten
A felhívást a "Kész vagyok Astrid Thors megöléséért pár évre börtönbe vonulni" elnevezésű csoport tette közzé a facebook közösségi portálon.

Az amerikai titkosszolgálat elavult számítógépeket használ
Az ABC News egy bizalmas jelentést idézett, amely szerint a titkosszolgálat szervere - egy IBM-gép - az 1980-as évekből származik, a komputeres hálózat törékeny, nem tud lépést tartani a jelenlegi követelményekkel.

Fidesz: Herényi kijelentése cinikus, ostoba, aljas és alkotmányellenes
Répássy Róbert: "Cinikus, mert a kommunizmus áldozatainak emléknapjára időzített. Ostoba, mert alapvető tényekkel sincs tisztában. Aljas és alkotmányellenes, mert különbséget tesz ember és ember, áldozat és áldozat között. Herényi Károly ezzel a nyilatkozatával végleg kiírta magát a demokratikus közéleti szereplők és a normális emberek közül."
Lásd még: Herényi Károly közleménye és az ominózus kijelentés

Az Országos Cigány Önkormányzat szóvivőjének nyílt levele a Magyar Nemzet főszerkesztőjéhez
Megdöbbenve tapasztalja az Országos Cigány Önkormányzat, hogy a Magyar Nemzet napilap tudatos és szisztematikus támadássorozatokkal próbálja a roma érdekképviselet vezetését, és ezen keresztül az egész magyarországi cigányságot támadni. A Magyar Nemzet sem az újságírás alapvető etikai normáinak, sem pedig a tényszerű és tárgyilagos közlésnek, tudósításnak tudatosan nem tesz eleget. A megszerzett információkat rendszerint elferdítve, hamis színben feltüntetve közli olvasóival, befolyásolva ezzel a társadalom egy részét.

Berlusconi táliboknak nevezte az olasz bírákat
"Jogi reformon dolgozunk. Nem tudom, hogy tetszik-e ez a bírói karban ülő táliboknak"

(Kelemen László)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!