rss      tw      fb
Keres

Vona és „Finngária”

Éppen most hallottam egy politikai kommentátortól, hogy nagyon téved az, aki azt gondolja, hogy a Jobbik támogatói huligánok, akik az utóbbi években Budapest utcáin randalíroznak. Dehogy! Ma már remekül felkészült, több diplomával rendelkező, igazi szakértők az elkötelezett Jobbik támogatók. Szerinte könnyen előfordulhat majd, hogy amikor Varga Mihály gazdasági tanácsadók véleményét kéri majd ki, azokról kitűnik, hogy mind a Jobbik támogatói

Hogy ez az úriember honnét szerzi információit nem tudom. De valahogy eddig nekem ez az óriási szakértelem nem tűnt fel. Itt van például a nagyfőnök, aki történelem szakon végzett az ELTE-n, és három évig még pszichológiát is hallgatott. Az igaz, hogy közgazdaságtant nem, de ettől a tanult embertől azért még sem várnék olyan kijelentéseket, hogy „egész Európa Magyarországot és a radikális nemzeti pártot figyeli, tőlük várva a csoda kezdetét, egész Európa megújulását, valamint hagyományokra és keresztény alapokra való visszahelyezésének kezdetét.” Arról már jobb nem beszélni, hogy egy egyetemet végzett embertől azért többet várok mint azt, hogy Bajnai Gordonnak azért nem tetszik a Jobbik, mert „lótetű számára az emberi test nem túlságosan gusztusos.”

A legjobbat utoljára hagytam. Vona Gábor elveti a finnugor nyelvrokonságot és a magyarok hun eredetet hangsúlyozza. Rendben, de azt, hogy egy történelemdiplomával rendelkező ember ezt azzal támasztja alá, hogy „hazánk másik neve … Hungária, nem pedig Finngária”, az bizony nekem több mint sok. Mégis kiket engednek ki egyetemekről Magyarországon? Lehet ezek után csodálkozni, hogy a Jobbik propagandája nyitott fülekre talál magyar egyetemeken?

(Balogh S. Éva)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!