rss      tw      fb
Keres

MDF-közlemény a kommunizmus áldozatairól

OS 2010. február 28., vasárnap 14:35

Az elmúlt napok félreérthető és félreértett nyilatkozata miatt, illetve azért, mert a Magyar Köztársaság egyik legfontosabb erkölcsi kérdéséről van szó, a Magyar Demokrata Fórum világossá szeretné tenni álláspontját a kommunista diktatúrával szemben, ami a párt megalakulása óta következetesen ugyanaz.

A totális diktatúrák elszenvedői sosem dönthetnek úgy: nem vesznek részt benne. A kommunizmus - az elnyomó hatalom működtetőin kívül - mindenkit elért és mindenkit sújtott függetlenül attól, akart és tudott-e tevőleg fellépni ellene vagy csak elszenvedte pusztításait. A totális diktatúrák pusztításai egyaránt tűrhetetlenek, akkor is, ha nem ugyanúgy sújtott mindenkit.

A kommunizmus gyilkos diktatúra volt: embereket ölt, családokat tett tönkre, nemzeteket és országokat nyomorított meg. A kommunizmus halálos áldozatai és mártírjai hozzánk tartoznak: elsősorban miattuk, de magunk és gyermekeink miatt is kötelességünk a tisztelet.

A kommunizmus elől nem menekülhettek a munkatáborokba hurcoltak, a jogszerűtlenül és igazságtalanul börtönbe zártak. A kommunizmus nem tűrte a szabadságot, az ellenvéleményt és a politikai ellenzéket. 1956 tapasztalata után a hősiesség emlékezete és a diktatúrák feltétel nélküli elítélésének kötelessége maradt ránk.

A kommunizmus elnyomó diktatúra volt: ha éppen nem gyilkolt, üldözte áldozatait. Hontalanná tette azokat, akik számára csak a szülőföld elhagyása kínált menekülést. Rejtőzködésre kényszerítette azokat, akik számára a vallás és az egyház jelentett követendő mércét a totális állam lélekrombolása idején is. Kifosztotta azokat, akiktől önkényesen elvette földjüket, üzletüket, kemény munkával gyűjtött vagyonukat. A kommunizmus elrabolta a magánéletet, uralni akarta a gondolatokat, beférkőzött barátságokba.

A legkevesebb, amit Magyarország a kommunizmustól szabadulva megtehet, hogy fejet hajt ismert és névtelen áldozatai előtt. Erkölcsi kötelességünk ugyanakkor, hogy olyan közéletet teremtsünk, amelyben minden egyes nap teszünk a totális diktatúra visszatérése, dicsőítése és relativizálása ellen egyaránt.

Dávid Ibolya pártelnök az MDF nevében
Kiadó: Magyar Demokrata Fórum

Korábban:
Fidesz: Herényi kijelentése cinikus, ostoba, aljas és alkotmányellenes
Herényi Károly közleménye és az ominózus kijelentés