rss      tw      fb
Keres

Egy elmaradt hír: Orbán mellett Balog is a keresztény törvényhozók tanácskozásán Rómában

Egy elmaradt hír: Orbán mellett Balog is a keresztény törvényhozók tanácskozásán Rómában

Orbán Viktor Rómába utazott
MTI 2010. augusztus 25., szerda 18:52

Orbán Viktor miniszterelnök Rómába utazott, ahol részt vesz a keresztény törvényhozók nemzetközi hálózatának alakuló tanácskozásán - tudatta szerdán a miniszterelnök szóvivője.

Szijjártó Péter közlése szerint a nemzetközi szervezet célja, hogy évente fórumot biztosítson a gyakorló hívő törvényhozóknak és egyházi személyeknek, annak érdekében, hogy konzultálhassanak a korunk kihívásaival kapcsolatos erkölcsi értékekről, és képzéseket is szervezzen számukra.

A tanácskozás vasárnapig tart a Róma melletti Castelgandolfóban.

***

És ami kimaradt:

Balog Zoltán Rómában
OS 2010. augusztus 26., csütörtök 09:26

„Balog Zoltán, a KIM Társadalmi Felzárkózásért Felelős államtitkára csütörtök reggel Rómába utazott, hogy csatlakozzon a magyar miniszterelnökhöz, akivel részt vesznek az olasz főváros közelében megrendezett keresztény törvényhozók kongresszusán.

A vasárnapig zajló eseményen, melyet Castelgandolfóban a gyakorló hívő törvényhozók és egyházi személyek részvételével rendeznek meg, a jelen kor erkölcsi értékeiről konzultálnak.

Kiadó: KIM, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság
Sajtóiroda”

***

A kimaradt hírhez ajánljuk Lévai Júlia vasárnapi írását, különös tekintettel az utolsó bekezdésre:

„Ami azt illeti, az ilyen alkalmakkor őszintén szeretném, ha tényleg volna egy Isten. Bármilyen, végül is mindegy. Nem kell az se, hogy mindenható legyen. Csak egyet kérek: ha Balog Zoltán politikus a látszat ellenére mégis nagy jellem akar lenni, és azért imádkozik, hogy képessé váljon a helyzet megkívánta, nagy erejű belátásokra, akkor – könyörgök – azt az egy imát hallgassa már meg!”


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!