rss      tw      fb
Keres

Hülye is lennék?

Két nap eltéréssel olvasom a következőket:

Népszava, március 2.
Véleményéért ítélték el Debreczeni Józsefet
Százezer forintra büntették, de lehet, hogy börtönbe vonul Debreczeni József. A közírót a diktatúra árnyéka című, 2008. szeptember 21-én a Népszabadságban megjelent cikke miatt ítélte el első fokon a bíróság. A többi között arról írt, hogy az UD Zrt. titkos hálózatot hozott létre törvénytelen eszközökkel történő információgyűjtés céljából. A bíróság szerint ezzel rágalmazást követett el.

Népszava, március 4.
Pert vesztett az UD Zrt. Katona Tamás ellen

Első fokon felmentette Katona Tamást az UD Zrt. által felhozott vádakban a Pesti Központi Kerületi Bíróság. "A bíróságon bebizonyítottuk, hogy az akkori sajtóértesülésekből valóban le lehetett vonni ezt a következtetést, amit a bíró el is fogadott, és nem látta indokoltnak a rágalmazás tényét" - mondta az államtitkár.

1. Nem hallom, hogy az OIT (Országos Igazságszolgáltatási Tanács) újra megszólalt volna, hogy elmondja: ez a két ítélet így, egymás után kimeríti a bíróságok önrágalmazásának a tényét.

2. Nem látom, hogy a Legfelsőbb bíróság elnöke körlevelet küldött volna: Ácsi! Minden bíró, akinek hasonló ügy fekszik az asztalán, holnapután jöjjön a Kongresszusi Központba, és ott közösen döntsük el végre, hogy az ilyen és hasonló esetekben mit is fogunk ítélni, mert így csak lejáratjuk a bíróságok tekintélyét.

Ezek szerint én süket és vak vagyok – OK. És lehet azt mondani, hogy a két ügy különbözött, mert egy szóban eltért egymástól, és ezért az ellentétes az ítélet. De biztos, hogy olyan hülye is vagyok, mint amilyennek néznek?!

(Nyíri András)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!