rss      tw      fb
Keres

Hol élnek?

Újabb botrány a német katolikus egyházban – adja hírül az MTI.

Mint naponta olvassuk,  a világ számos katolikus iskolájában paptanárok követtek és követnek el szexuális bűncselekményeket a rájuk bízott gyerekek rovására. A „számos iskola” Németországban jelen állás szerint azt jelenti, hogy „a 27 németországi püspökség közül 18 érintett ezekben a bűnügyekben”.

Jézus Mária!

Minden ország rendőrsége hatalmas és szerencsére többnyire sikeres erőfeszítéseket tesz, hogy felgöngyölítse a hazai és nemzetközi pedofil hálózatokat. És azokra, akik gyerekeket használnak a vágyaik kielégítésére, közmegvetés és börtön, a visszaesőkre sok országban kényszerkezelés vár.

Nem így a katolikus egyház egykori és mai pedofiljaira. Miattuk „a püspökség az interneten keresztül kér bocsánatot”.  Róluk csak tanácskoznak: „Robert Zollitsch freiburgi érseket, a német katolikus püspöki konferencia elnökét március 12-én a Vatikánban fogadja XVI. Benedek pápa. A találkozó célja, hogy megbeszéljék a német katolikus egyházon belül történt szexuális visszaélésekkel kapcsolatos kérdéseket.”

Ha arra jutnak, hogy fel kell oszlatni azt a katolikus egyházat, ahol a 27 püspökségből 18 „érintett” a rájuk bízott gyerekek megrontásában, akkor érdemes tanácskozniuk.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!