rss      tw      fb
Keres

Burány Sándor: súlyos állítások - Hagyó: tiszta a lelkiismeretem

MTI 2010. március 6., szombat 15:16

Az MSZP fővárosi elnöke nagyon súlyos állításnak nevezte azt, amit Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezérigazgatója Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesről a Magyar Nemzet című napilapnak mondott.

Burány Sándor szombaton az MTI-nek úgy fogalmazott: "ezek nagyon súlyos állítások, amik a cikkben szerepelnek, ezért én várom az ügyben az érintett nyilatkozatát". Hozzátette: tudomása szerint Hagyó Miklós még a nap folyamán nyilatkozik.

A Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban Balogh Zsolt azt mondta: rajta keresztül nagyságrendileg mintegy hetvenmillió forint jutott Hagyó Miklóshoz. Arra a kérdésre, hogy honnan szerzett ennyi pénzt, azt mondta: a BKV-nál adták össze a Hagyóhoz közel álló vezetők, akik a BKV körüli cégektől szerezték a pénzt.

Szólt arról is, hogy megbízott vezérigazgatóként sűrűbben találkozott a politikával, Hagyó Miklóssal, aki a BKV-t felügyelte főpolgármester-helyettesként, minden apró szervezeti és személyi döntésről egyeztetnie kellett.

***

Hagyó: tiszta a lelkiismeretem

MTI 2010. március 6., szombat 15:35

Hagyó Miklós szerint minden, a Magyar Nemzet szombati számában megjelent, a BKV volt megbízott vezérigazgatója, Balogh Zsolt által rá vonatkozó "rágalmazó kijelentés" valótlan; a szocialista politikus azt mondta, minden, a tevékenységét vizsgáló fórum elé tiszta lelkiismerettel áll.

A volt főpolgármester-helyettes az MTI-nek szombaton azt mondta, hogy e miatt Balogh Zsolttal, és mindenkivel szemben, akik "a hamis állításokat megismétlik", jogai megóvásáért megteszi a szükséges törvényes lépéseket.

A szocialista politikus hozzátette: tiszta lelkiismerettel áll bármely, a tevékenységét vizsgáló fórum elé; "munkáját mindig a képviselői esküjéhez híven végezte".

Hagyó Miklós szerint a napilapban megjelent cikk személyét érintően annyi valós tényt tartalmaz, miszerint "szereti a párizsit, és tényleg nem pontos". Utóbbi miatt elnézést kér azoktól, akiket az elmúlt 42 évben megvárakoztatott - mondta.

A Magyar Nemzet szombati számában Balogh Zsolt, a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatója többi között arról számolt be, hogy nagyságrendileg mintegy hetvenmillió forint jutott Hagyó Miklóshoz rajta keresztül, és hogy azóta tudja: 15 millió forint fér el egy Nokia-dobozban, mert egyszer abban adta át az összeget.

Szólt arról is, hogy megbízott vezérigazgatóként sűrűbben találkozott a politikával, Hagyó Miklóssal minden apró szervezeti és személyi döntésről egyeztetnie kellett.

Felidézte, Hagyó meghívta őt Gödöllőre. Úgy fogalmazott: "egy lakásban közölte velem, hogy ezentúl konkrét utasításokat fog adni, és azt mondta, éves tagdíjat kell fizetnem neki", tizenötmillió forintot készpénzben.

Arra a kérdésre, hogy miért nem fordult a rendőrséghez, Balogh Zsolt azt mondta: ekkor már félt, és tudta, hogy az első eset miatt zsarolható.

A volt BKV-s vezető elmondta: ő soha egy forintot sem kapott a pénzből, a cégtől is végkielégítés nélkül távozott.

Előzmény: Nokia-dobozban adtam át a pénzt Hagyónak - Balogh Zsolt a Magyar Nemzetnek