rss      tw      fb
Keres

Várpalotai összetűzés - az MSZP-szimpatizáns azt állítja, szívgyógyszerrel fújt

MTI 2010. március 6., szombat 17:46

A Várpalotán egy magát jobbikosnak nevező nővel összetűzésbe keveredett MSZP-szimpatizáns azt állítja, hogy nem gázpsray-vel, hanem egy szívgyógyszerrel fújta le támadóját.

Deák Istvánné, a térség szocialista országgyűlési képviselője szombaton az MTI-vel közölte: a megsérült férfi neki azt mondta, azért ment oda a Mesterházy Attila szocialista kormányfőjelölt ellen demonstráló csoporthoz, hogy megkérdezze, miért kiabálnak olyanokat, hogy "Hazaáruló!".

A férfi elmondása szerint e közben azt vette észre, hogy a nő előkapott egy spray-t, amitől ő nagyon megijedt, ezért elővette a zsebéből azt a spray-t, amely azért volt nála, mert szívbeteg - fűzte hozzá. Deák Istvánné - ugyancsak a férfi szavaira hivatkozva - azt mondta: a szocialista szimpatizánsnak már nem volt ideje használni a spray-t.

Deák Istvánné hozzátette: a férfinak kimosták a szemét, orvos is megnézte; a szocialista szimpatizáns azt tervezi, hogy feljelentést tesz.

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa szombaton azt jelentette: gázspray-vel fújta le egymást az MSZP egyik szimpatizánsa és egy magát jobbikosnak nevező nő a szocialista Mesterházy Attila várpalotai fóruma után.

Az MTI munkatársa úgy látta, hogy a szocialista szimpatizáns, egy idősebb férfi fújt először a fórum helyszíne előtt tartózkodó Mesterházy Attila ellen tüntető emberekre, és ezt egy nő, aki a Jobbik hívének nevezte magát, a nála lévő gázspray-vel viszonozta.

Előzőleg az 50 tagú csoport közbekiabálással zavarta meg Mesterházy Attilának a nőnapi rendezvényen elmondott beszédét, majd amikor a szocialista miniszterelnök-jelölt elhagyta az épületet, ott szintén demonstrálók fogadták és azt kiabálták: "Hazaáruló!".

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője az MTI-nek azt mondta, ő úgy tudja a helyi szocialisták tájékoztatása alapján, hogy szóváltás előzte meg a történteket: az MSZP egyik szimpatizánsa azt kérdezte Mesterházy Attilára utalva a "hazaárulózó" csoporttól, vajon hogy lehet egy 35 éves ember hazaáruló.

Előzőleg: Gázspray-vel fújta le egymást egy MSZP-szimpatizáns és egy jobbikos Várpalotán