rss      tw      fb
Keres

Fidesz: az MSZP elnökségének le kell mondania!

MTI 2010. március 7., vasárnap 12:19

A Fidesz felszólítja az MSZP elnökségének tagjait, hogy adják vissza a mandátumukat a kongresszusnak, így kérve új mandátumot, és a párt nézzen szembe a korrupciós vádakkal - erről Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője beszélt vasárnapi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A politikus szerint ugyanis kizárt, hogy az MSZP elnöksége ne tudott volna Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes BKV-val kapcsolatos "korrupciós ügyeiről". Mint mondta, a szocialista párt egy olyan elnökséggel nem tud megújulni, amely folyamatosan mentegetőzik és bagatellizálja ezeket a korrupciós ügyeket.

"Az MSZP mára a korrupció szinonimájává vált, az MSZP elnöksége eltűri, támogatja, szemet huny, adott esetben cinkosa is Hagyó Miklós és más korrupt szocialista politikusok tevékenységének. Az MSZP megújulásról szóló szlogenjei csak az elterelést szolgálják a pénzbeszedő gépezetről, és a baloldal nem tud megújulni ilyen elnökséggel, amely folyamatosan mentegetőzik és bagatellizálja ezeket a korrupciós ügyeket" - fogalmazott a frakcióvezető.

Navracsics Tibor szerint akkor, ha a szocialisták valóban új fejezetet akarnak nyitni a politikában, meg kell szabadulniuk azoktól a vádaktól és gyanús körülményektől, amelyhez hasonlók eddig egy pártot sem értek ilyen mértékben. Hozzátette, hogy a demokrácia lényegét támadja meg a korrupció, és az a párt is a demokráciát támadja, amely eltűri a korrupciót, nem határolódik el attól és az abban részt vevő politikusoktól.

A Fidesz frakcióvezetője szerint Hagyó Miklós nagy valószínűséggel azért nem mondott le parlamenti mandátumáról, és az MSZP elnöksége azért nem mondatta le őt országgyűlési képviselőségéről, hogy "ha csak időlegesen is", de a mentelmi joga mögé bújhasson.

Az MSZP azért hagyta meg Hagyó Miklós országgyűlési képviselői státusát, mert tudja: mivel az Országgyűlés a választásokig már nem ülésezik, nincs mód arra, hogy felfüggessze a politikus mentelmi jogát - mondta.

Navracsics Tibor kijelentette: Hagyó Miklósnak le kell mondani parlamenti mandátumáról.

Úgy véli: az, ahogy Balogh Zsolt, a BKV volt vezérigazgatója feltárta egy napilapnak a cégnél folyó ügyeket, "több", mint a Zuschlag- és Horváth Éva-ügy. Balogh Zsolt olyan pénzbeszedő gépezetről számolt be, amely "nehezen hihetővé" teszi, hogy abban az MSZP vezérkara bármilyen szempontból ártatlan legyen és ne tudjon semmiről - mondta a fideszes politikus.

Más témával kapcsolatos kérdés kapcsán a frakcióvezető közölte: a szakpolitikusi vitára invitáló MSZP-s felkérésre válaszolni fognak, és ha a címzettek megkapták a levelet, akkor az abban foglaltakat nyilvánosságra hozzák.