rss      tw      fb
Keres

A közbiztonságért demonstrált a Jobbik Miskolcon: közrendvédelmi telepeket sürgetett

MTI 2010. szeptember 24., péntek 21:07

A közbiztonságért tartott nagygyűlést és demonstrációt a Jobbik Miskolcon; a Szent István téren kezdődő esemény után a résztvevők végigvonultak a sétálóutcán, majd az egyik áruház előtti területen megkoszorúzták a "Cigánybűnözés áldozatainak emlékére" feliratú táblát, amelyet ideiglenesen állítottak fel.

A nagygyűlésen Szegedi Csanád jobbikos európai parlamenti képviselő beszédében azt mondta: Miskolcról az elmúlt tíz évben több fiatal menekült el, mint 1956 után bármikor. Úgy fogalmazott, a közbiztonság kérdésében két bűnözési formát kell felszámolni: "a politikai és a cigánybűnözést".

Szegedi Csanád a Fidesz eddigi tevékenysége kapcsán annak a véleményének adott hangot, hogy a Bajnai-kormány ideje alatt több szocialistát számoltattak el, mint a Fidesz négyhónapos kormányzása alatt. Ironikusan azt mondta: a jövő héten elindít egy akciót "Fogadj örökbe egy cigány családot!" címmel, hozzáfűzve: ő tudja, hogy létezik ez a bűnözési forma, épp ezért szeretné látni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök örökbe fogad egyet a budai villájába.

"Közrendvédelmi telepeket" kell létrehozni, és jogszabályszerűen ki kell Miskolcról zárni a "garázda elemeket" - jelentette ki, majd hozzátette, akik képesek integrálódni, azok visszatérhetnek a társadalomba, akik pedig nem, ott töltik az életüket "kettős kordonnal, szögesdróttal körbevéve, csendőrökkel, este 10 óra után kijárási tilalommal".

Azt kérte a jelenlévőktől, hogy a "rendvédelmi telepek" első oszlopát ő üthesse le.

Szegedi Márton, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltje, aki szintén felszólalt a nagygyűlésen, úgy fogalmazott: a város a 24-dik órájában van gazdaságilag, demográfiailag és erkölcsileg is.

Hozzáfűzte, megvédenek minden magyart, kimondják az igazságot és rendet tesznek Miskolcon.

A körülbelül 350-400 fős tömeg előtt beszédet mondott Volner János országgyűlési képviselő és Orosz Mihály Zoltán, Érpatak független polgármestere is.

A nagygyűlés után a résztvevők fáklyákkal vonultak végig Miskolc sétálóutcáján - a Szent István tértől az egyik belvárosi áruház előtti térig -, majd a téren elhelyezett ideiglenes táblánál felszólalt ifj. Hegedűs Loránt református lelkipásztor.

A beszédet követően a nemzeti színű, jobbikos és Árpád-sávos lobogókat tartó tömeg, illetve a nagygyűlésen felszólalók is megkoszorúzták és gyertyákat helyeztek el a "Cigánybűnözés áldozatainak emlékére" feliratú ideiglenes táblát.

A tábla egyik oldalán a felirat és egy kereszt volt látható, a másik oldalon pedig a "Cigánybűnözés áldozatainak emlékére, akik értelmetlenül haltak meg" mondat volt olvasható, emellett dátumok szerepeltek rajta.

Az esemény rendbontás nélkül véget ért, a helyszíneken több rendőr is tartózkodott.