rss      tw      fb
Keres

Foci: Hírek, pletykák

– Nem eladó a Manchester United
A Daily Star információja szerint az amerikai Glazer-család, a MU tulajdonosa elutasította egy bangkoki székhelyű kínai konzorcium 1 milliárd fontos vételi ajánlatát. Korábban híresztelések röppentek fel arról, hogy a világgazdasági válság miatt a Glazerek kénytelenek eladni az angol csapatot, sőt arról is – ezt Sir Alex Ferguson nyomban cáfolta –, hogy a Unitednak nincs pénze játékosvásárlásra a téli szezonban.

– Ryan Giggs, a United középpályása úgy gondolja, ő előbb vonul vissza, mint az ebben a hónapban 68. életévét betöltő Sir Alex Ferguson. Giggs a The Guardiannek azt mondta, reméli, hogy legalább 2014-ig Ferguson viszi a csapatot. „Remek csapat van körülötte, és a focin kívül is van szenvedélye. A lóverseny után mindig felfrissülve jön vissza a futballpályára, és azt hiszem, szeret is visszajönni.”


(Forrás: sergioaguero.org)

– A Daily Mail úgy tudja, a Chelsea hamarosan megköti a brit rekordnak számító 40 millió fontos szerződést az Atletico Madrid argentin csatárával, Sergio Agüeróval (az eddigi rekordot a Manchester City tartja 38 millióval: Robinhóért fizették ki 2008 augusztusában).

– Michael Ballack szerint a német válogatott nincs a győzelemre esélyes csapatok közt a 2010-es dél-afrikai focivébén. Nem tartja elég erősnek saját csapatát, amelyet különösen a barátságos mérkőzéseken látott gyengének, és szerinte önmagában már az nagy kihívás lesz, hogy túljussanak a csoportkörön (Ausztrália, Szerbia és Ghána előtt).
Joachim Löw szövetségi edző biztosan számít a 33 éves Ballackra, csakúgy mint a középpályás Bastian Schweinsteigerre és a két csatárra, Lukas Podolskira and Miroslav Kloséra.

– Mint a Corriere dello Sport írja, a Napoli első számú célpontja az átigazolási időszakban Andrea Dossena, a Liverpool védője. A játékos menedzsere szerint Dossenának is ez lenne az ideális megoldás. A baj csak az, hogy a Liverpool állítólag sok pénzt kér az olaszért, a Napoli viszont egyelőre inkább kölcsön-konstrukcióban gondolkozik. (Dossena az idei szezonban mindössze egyetlen meccsen egyetlen percet játszott).

– És végül, akinek van kedve nevetni rajta: a The Guardian pályázatának eredményhirdetése. A tét az volt, ki tudja jobban kifigurázni a Bajnokok Ligájából kiesett Liverpoolt.