rss      tw      fb
Keres

Választás 2010 - Az LMP-nek nincs pénze a kampányra

MTI 2010. szeptember 25., szombat 12:14

Mára az LMP kasszája teljesen kiürült, a pártnak nincs pénze arra, hogy az utolsó héten is kampányolhasson - jelentette be Karácsony Gergely, a párt kampányfőnöke szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.

Karácsony Gergely azt mondta, ahogy már korábban is, most újra a választókhoz fordulnak, akiktől azt kérik, hogy juttassák el adományaikat az LMP nyílt kampányszámlájára. Felajánlotta, hogy ha bármely adományozó úgy érzi, hogy a párt nem úgy politizál, ahogy azt elvárta tőlük, akkor visszaadják neki az adományát.

A kampányfőnök kitért arra is, hogy a Fidesz és az MSZP plakátjai viszont mindenütt feltűnnek. Véleménye szerint a pártok "saját maguk állítják ki a korrupciós bizonyítványt ezzel, mert ennyi hirdetést tisztességes forrásból finanszírozni nem lehet".

Datki Szabolcs kampányigazgató azt mondta, hogy az LMP az egyetlen párt, amelyik hitelesen beszélhet a korrupció visszaszorításáról. Felhívta a figyelmet arra, nem állítják, hogy minden politikus korrupt, de meglátása szerint az elmúlt húsz év botrányai arra engednek következtetni, hogy az MSZP és a Fidesz együtt és külön-külön is érintett ilyen ügyekben