rss      tw      fb
Keres

MDF: A KORRUPCIÓ HÁLÓJÁBAN

OS 2010. március 7., vasárnap 16:06

A korrupció hálójában: „Mondjon le” kampány mellett válaszokra és programokra lenne szükség

Az MDF szerin lehet folytatni azt az utóbbi napokban folyó „mondjon le” kampányt, de azzal az ország egy lépéssel nem lesz előrébb. Navracsics Tibor javaslata pedig egy újabb pótcselekvés ezen a téves úton.

Ideje lenne, hogy a pártok egymás felszólítgatása helyett a rendszerszerű korrupció megfékezésének módjára is adjanak választ. Fel kell számolni azt a paktum-rendszert, amelyben láthatóan nyakig benne van a politika. Az MSZP, a Fidesz és a Jobbik folyamatosan felháborodik a másik gyanús, erőszakos ügyein, egyetlen válaszuk a „mondjon le”, és az „elszámolunk”.

De a beteg rendszer gyökerére egyetlen válaszuk sincs. Ez nem megoldás.

Az MDF egy dologra szólítja fel a pártokat: reális programokat, megoldási alternatívákat is mutassanak fel a választóknak.

Ezért javasolta az MDF már évekkel ezelőtt a Tiszta Kezek Hivatalának felállítását, ezért harcolunk következetesen a tiszta párt-és kampányfinanszírozásért, ezért tesszük közzé honlapunkon a kampányköltségeket, és ezért fogalmaztuk meg legutóbb választási programunkban a korrupció ellenes harc 10 pontját is, amelynek megfontolását kértük többi versenytársunktól.

Kerék-Bárczy Szabolcs

MDF szóvivő

Kiadó: Magyar Demokrata Fórum

Előzmény: Fidesz: az MSZP elnökségének le kell mondania!