rss      tw      fb
Keres

Arsene Wenger – előtte, utána

Előtte:
„Rafael Benitez és én, mindketten a klubunkért küzdünk”, mondta az Arsenal menedzsere a vasárnapi Liverpool-Arsenal meccs előtt, és hozzátette, megérti, mekkora az a nyomás, amely folyamatosan liverpooli kollégájára nehezedik. „Tisztelem Benitezt, ahogy a Premier League többi menedzserét is – mondta –, de a futball ilyen: mindketten a saját klubunkért küzdünk.”

Wenger szerint egyébként a Premier League-ben ma nincs domináns csapat. „Igaz, hogy a Chelsea van az élen, de már ők is elvesztettek három meccset, noha még csak a 14-15. fordulónál tartunk.”


(Forrás:Wikimedia)

Utána:
„Meggyőződésem, hogy a Liverpool hamarosan magára talál, és ez a szerencsétlen sorozata véget ér”– nyilatkozta Wenger, miután csapata (Glen Johnson öngóljával) 2:1-re győzött az anfieldi stadionban. Szerinte ehhez csak arra van szükség, hogy Benitez csapata visszanyerje az önbizalmát, és akkor ismét bárkit legyőzhet a Premier League-ben. „Gerrard és Torres visszatért, Aquilani elkezdett játszani: sok csapat fog itt még pontot veszíteni.” Wenger szerint a Liverpool azért veszítette el a meccset, mert az első félidőben nem sikerült berúgnia a második gólját, és emiatt a szünetben a csapatot ismét elfogta az önbizalomhiány.

„Az első félidőben egy szinttel fölöttünk játszottak… így a félidei 1:0 jó eredmény volt számunkra. Az első gólunknál szerencsénk volt, de aztán már uraltuk a játékot. A liverpooliak második félidejét viszont a félelem uralta”, mondta Arsene Wenger.