rss      tw      fb
Keres

LIVERPOOL

Rafa Benitez, a Liverpool szakvezetője arra vár, hogy kiderüljön, egyáltalán rendelkezésére áll-e majd érdemleges összeg a januári átigazolási szezonban. Ismeretes, hogy a Liverpool amerikai tulajdonosaira, George Gillettre és Tom Hicksre 330 millió fontos adósságtörlesztés vár.
A szomorú hír az, hogy Fejszál bin Fahd szaúdi herceg, a Liverpool potenciális vevője állítólag elállt vásárlási szándékától. A People úgy tudja, sokallta a tulajdon 50 százalékáért a 300 millió fontos vételárat, és maga az 50 százalékos tulajdonrész sem tetszett neki.


(Forrás: www.juanmanuelmata.es)

Bizonyára ezzel a ténnyel is összefügg az a híresztelés, hogy a Liverpool letett volna régóta dédelgetett tervéről, hogy leigazolja a Valencia csatárát, David Silvát. Helyette inkább csapattársát, a 21 éves Juan Manuel Matát szerződtetné.

Ami Ruud van Nistelrooyt illeti: a The People úgy tudja, Harry Redknapp és a Tottenham négy vezető játékosát készül eladni (ők: Robby Keane, Roman Pavlyuchenko, David Bentley és Alan Hutton), hogy megszerezhesse a holland csatárt. Redknapp állítólag „mindenáron” akarja a Real Madrid volt játékosát. Ugyanakkor a Liverpool honlapja egy olyan írást idéz, amely azt állítja: a Liverpool továbbra is kész visszahozni van Nistelrooyt a Premier League-be, mármint ha az anyagi helyzete megengedi.


(Forrás: Wikipédia)

Mert bár a 33 éves csatár névleges átigazolási áron megvásárolható, állítólag minimum heti 80 ezer fontot kér új csapatától.

A Daily Express persze, tűrhetetlen módon – más angol lapokhoz hasonlóan –, továbbra is Benitez kirúgásáról spekulál. Hétfői cikkében azt az épületes hírt közölte, hogy „Jürgen Klinsmannt, akit az előző szezonban bocsátottak el a Bayern Münchentől, Benitez lehetséges utódjának tartják”. (Ugyan kik? – „is seen as a possible replacement”) És mint a régi kelet-európai államszocialista időkben a vájtfülű sajtó, a tagadást hiányát a Daily Express is megerősítésnek veszi, holott Klinsmann azzal ütötte el az egészet: „Pletykák mindig vannak.”(Forrás: Wikipédia)

Benitez erre csak ennyit mondott: „Azt hiszem, Klinsmann marketingszakember. Az edzői pályafutása? Az rövid.”
Aztán hozzátette: „Kritikák mindig vannak, de nem figyelek oda rájuk. Még a tévét is lehalkítom, ha ilyesmit hallok. Győznünk kell, felelősségünk van és a dolgunkra kell figyelnünk.”
Egyetértünk.

Ami pedig a kollégákat (a kopite-okat) illeti: hétfőn honlapjukon tudatták, sikeresen megakadályozták, hogy Gillett és Hicks tulajdonosok bejussanak a lelátóra. A hír így szól:

„A Spirit of Shankly vasárnap ismét sikeres tiltakozóakciót hajtott végre, amelynek az volt a célja, hogy megakadályozzuk, a tulajdonosok belépjenek az Anfieldre. Üresen maradt székeik világosan megüzenték: Tomot és George-ot nem látjuk itt szívesen.
A pálya mind a négy bejáratánál őrséget állítottunk fel. Folyamatosan mondjuk nekik, hogy a Liverpool Football Club valódi tulajdonosai a szurkolók, és mi nem látjuk itt szívesen őket. Akcióinkat egészen addig folytatjuk, amíg helyes belátásra nem térnek, és el nem adnak mindent.
A tiltakozás ideje alatt a rendőrség mindenkivel közölte a Shankly kapunál, hogy egészségügyi és biztonsági okokból nem engedik be a tulajdonosokat a pályára. Nem sokkal ez után megjelent egy Range Rover, benne Tom Hicksszel, és néhány száz yardnyira a pályától, a King Harry pub előtt megállt. Egy rendőrtiszt odament az autóhoz, majd az autó megfordult, és elhajtott a stadion közeléből. Gillett-testvér jóval a kezdőrúgás után érkezett, hogy elkerülje a tiltakozókat, és a meccs után még sokáig a terepen maradt, hogy ne vegyék észre.
Szeretnénk mindenkinek köszönetet mondani, aki tegnap megjelent, hogy támogasson bennünket. Egyben emlékeztetjük Tomot és George-ot, hogy továbbra is tudomásukra hozzuk: ők itt nem szívesen látott vendégek.”