rss      tw      fb
Keres

Olvasói hozzászólás


Gaál Szabolcs
hozzászólása (2010.03.07.):


Kedves Lévai Júlia,

a mai cikkéhez (A köztársasági elnök és a montírozás – 2010.03.07) szeretnék hozzászólni.


1. Hozzászólás ahhoz, amit a cikk leírt

Önök, feltételezem, Gyurcsány Ferenc példáját követve a "köztársaság híveinek" tartják magukat. A köztársasági eszme nem az alapvető emberi jogok tiszteletben tartását jelenti ?

Többek között azt, hogy az államhatalom mint intézmény semmi szín alatt nem irthatja ki, semmisítheti meg az állampolgárait, az állampolgárok tulajdonát tisztelnie kell.

Éppen azért kell mind a két diktatúrát elítélni, mert alapvető, az ENSZ Emberi Jogi Chartájában is lefektetett emberi jogokat sértett.

Önök a holokauszt (HK) azon "egyedi" attribútumát hozzák fel, hogy nők, öregek és gyerekek is áldozatául estek és az áldozatokat faji alapon szelektálták.

Hadd világosítsam fel önöket, hogy a Sztálin által a 30-as években Ukrajnában kirobbantott éhínségnek 8, usque 10 millió áldozata volt. Ha utánaolvasnak az ukrán éhínségnek, Önök is tudni fogják, hogy például a szülők a saját gyermekeik holttestét ették meg, olyan nagy volt az éhínség.

Nem szóltam még a Vörös Khmerekről, akik Kambodzsa lakosságának mintegy negyedét irtották ki. Önök előtt is ismertek az áldozatok koponyáiból rakott gúlák.

Nem szóltam Észak Koreáról sem, ahol a "Szeretett Vezér" ellen "felségsértést" elkövetők családja is büntetést szenved. Emigránsok szerint rajtuk (igen, gyerekeken is) kísérletezik ki a koreai harci gázokat.

A kommunisták (Rákosiék) által rendezett (Önök által elbagatellizálni kívánt) népirtás meg abban volt "egyedi", hogy az embereket nem a faji, hanem társadalmi alapon szelektálta. Lehet, hogy Önnek ez nem trauma, de az ország legalább akkora része szenvedett tőle, mint a Szálasi-féle gaztettektől. Nem gondolják, hogy ezen emberek érzékenységét is megsértik azzal, ha a kommunizmus bűneit degradálják, relativizálják és csökkenteni próbálják ?

Ha a téma szóba került, akkor kíváncsian várom véleményét arról, amit Herényi Károly ez ügyben mondott. Szerinte a kommunizmus áldozatai maguk tehetnek arról, hogy áldozatokká váltak. Attól eltekintve, hogy ez nem igaz, kívánom maguknak, hogy egy életet éljenek le sunnyogva, elveiket feladva. Hogy Istenben hívő emberként a kommunisták istentelen, ateista szövegeit kelljen hallgatniuk nap mint nap. Hogy az évek hosszú sora alatt felépített vállalkozásukat egyik napról a másikra konfiskálják, és Önöknek még jó pofát is kelljen hozzá vágni. Hogy a padlásukról az utolsó szem búzát is lesöpörjék a Begyűjtési Minisztérium emberei. Az Andrássy út 60-at azonban nem kívánom Önöknek. A példák vég nélkül folytathatók.

2. Hozzászólás ahhoz, amit a cikk nem írt le.

Véleményem szerint a rendszerváltás húsz éve azért került zsákutcába, mert az mszmp a hatalmát át tudta menteni. Az elmúlt húsz évben ők birtokolták a főbb gazdasági pozíciókat. A tények azt mutatják, hogy ezt arra használták, hogy nagyrészt ellehetetlenítsék azokat, akik saját erőből, tehetségből, tudásuk és szorgalmuk által, ésszerű kockázatot vállalva vinni akarják valamire. Erre az ellehetetlenítésre példa az óriási adóteher, a 2002 óta mintegy két és félszeresére növekedett államadósság és az Önök számára is ismert botrányok.

Az Alkotmánybíróság egyik, még 1993-ban hozott határozata szerint az mszp az mszmp vagyoni örökösének tekinthető. Én azt is hozzáteszem, hogy nemcsak vagyoni, hanem eszmei és módszertani örökösének is. Az előbbire példa Havas Szófia ötvenhatot becsmérlő kijelentése, az utóbbira az országot eladósító gazdaságpolitika (Kárdár reloaded) és a 2006 X. 23-án használt minősíthetetlen rendőri eszközök.

Szerintem legfőbb ideje, hogy a kommunizmust és az mszmp által képviselt szocializmust diszkreditáljuk. Azért, mert ezzel megtesszük az első lépést abba az irányba, hogy a fent nevezett kommunista és szocialista módszereket is diszkreditáljuk. Ez az első lépés abba az irányba, hogy ne lehessen szavazatokat vásárolni minden választás előtt, hogy a vezetők a tetteikért felelősséget vállaljanak és felelősségre lehessen őket vonni. Ha az elmúlt 20 (és főleg az elmúlt 8) év nem úgy alakul, ahogy, akkor már euróval fizetnénk, és a magasabb, de becsületesen megkeresett (!!!) fizetések adókulcsa nem 53 százalék lenne.

A kommunizmus, az mkp, az mszmp és az ezek örökösének tekinthető mszp diszkreditálására az első lépés az lenne, hogy a kommunizmus bűneit törvényben ítéljük el, kimondva hogy ezek pont akkorák, mint a HK rémtettei. Ezzel értékítéletet is alkotnánk, amelyet az 1. és a 2. pontban elmondottak támasztanak alá. Nem kérdés, hogy ez az országnak az érdekében állna : ugyanis ki akarna (az mszp esetleges későbbi visszatérésekor) még több államadósságot, még több Hagyót, Zuschlagot stb. Ki akarna a jelenlegi 11 százalék TBJ helyett mondjuk 15 százalékot fizetni, úgy, hogy a kórházi vizitek emellett még díjkötelesek is lennének. ( Az Önök által dicsért Gyurcsány az EÜ reformjával az esztelenül magas TBJ MELLETT kötelezett volna minket extra fizetésre.)

Elismerem, ez sok volt mszmpsnek, mai mszpsnek nem áll érdekében. De ettől még a tény tény marad, hogy a dolog természetéből következően ők vannak kisebbségben.

Kedves Lévai Júlia. Megérem, ha Ön (elvi alapon vagy jól felfogott egyéb érdekből) az mszpt és embereit támogatja. Annyit azonban még ekkor is megtehet, hogy a kambodzsai, az észak-koreai és az ukrajnai történéseknek utánanéz, mielőtt cikket írna.

Üdvözlettel:
dr. Gaál Szabolcs


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!