rss      tw      fb
Keres

Választás 2010 - Horváth Csaba zöld parkká alakítaná a Moszkva teret

MTI 2010. szeptember 28., kedd 19:15

Horváth Csaba az észak-budai kerületek szocialista polgármesterjelöltjeivel is aláírta kedden azt az együttműködési megállapodást, amely számon kérhetően a politikusok vállalásait tartalmazza a választási győzelem esetére. Az MSZP főpolgármester-jelöltje közölte: szívügye, hogy zöld park legyen a Moszkva tér.

Az MSZP főpolgármester-jelöltje, a Dávid Klára I. kerületi, Molnár Zsolt, II. kerületi, Bihary Gábor III. kerületi és Vincze Géza XII. kerületi jelölttel közösen tartott keddi fórumán hangsúlyozta: egyik legfontosabb célja az, hogy javítsa a budapestiek életminőségét.

Horváth Csaba szívügyének nevezte a Moszkva tér átalakítását. Emlékeztetett arra: II. kerületi polgármesterként "áterőszakolta" azt a szabályozási tervet, amely zöld parkká alakítaná a Moszkva teret, ez alá rejtve a közösségi közlekedést.

Mint mondta, a terv minden részletre kiterjed, még a Moszkva téri órára is, amely az átalakítás után is megmaradna.

Kitért arra: mind a négy kerület esetében fontos a zöld területek megőrzése, ezért is segítenék a pályázati lehetőséggel a társasházak zöld udvarainak közösségi parkká alakítását.

Hozzátette: illemhelyeket és ivókutakat építtetnének a közparkokban és bevezetnék a parkőri rendszert. A politikus továbbá kutyafuttatók és kutyaitatók kialakítását ígérte.

Horváth Csaba szerint a parkokban szükség van vezeték nélküli internetkapcsolatra is.