rss      tw      fb
Keres

Újabb dohányzásmentes vonatok szeptember végétől

MTI 2010. szeptember 29., szerda 9:22

Nem lehet dohányozni szeptember 30-tól a Lökösháza és Budapest, illetve a Békéscsaba és Budapest között közlekedő vonatokon sem, miután a MÁV-Start Zrt.-nek a nemzetközi szabályozás változása miatt dohányzásmentessé kell tennie a belföldi forgalomban is részt vevő úgynevezett RIC jeles szerelvényeket - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A MÁV közleménye szerint a vasúti kocsik nemzetközi forgalomban való részvételének feltételeit, legfontosabb előírásait a RIC szabályzat rögzíti. E határozat augusztus 1-jén életbe lépett módosítása tartalmazza, hogy a nemzetközi forgalomra alkalmas, úgynevezett RIC jeles vasúti személyszállító járművek csak nemdohányzóként közlekedhetnek.

A nemzetközi szabályzat előírásának való megfelelést a Nemzetközi Vasúti Egyesülés (UIC) mind a 196 tagjának, így a MÁV-nak is biztosítani kell, legkésőbb szeptember 30-ig - olvasható a közleményben.

A változás a Lökösházáról 4:55-kor, 6:52-kor, 16:43-kor és 18:50-kor induló, Budapest Keleti Pályaudvarra közlekedő; a Keleti Pályaudvarról 12:13-kor, 14:13-kor, 16:13-kor, 20:13-kor induló, Lökösházára közlekedő; valamint a Békéscsabáról Budapest Keleti Pályaudvarra 15:18-kor induló és a Keleti Pályaudvarról Békéscsabára 6:13-kor induló személyszállító vonatokat érinti.