rss      tw      fb
Keres

Az Európai Bizottság szerint Bánáti Diána kinevezése szabályos

MTI 2010. szeptember 29., szerda 16:49

Bánáti Diána kinevezése az Európai Unióban bevett szabályoknak megfelelően történt az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) egyik fontos posztjára, és az Európai Bizottság "elégedett" az eljárással - hangoztatta szerdán Brüsszelben a testület szóvivője.

Frédéric Vincent arra a francia lapértesülésre reagált, amely szerint Brüsszelben a génkezelt növények melletti lobbizással vádolják a magyar szakembert.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy Bánáti kinevezését az Európai Bizottság szűk listája alapján az uniós tagországokat képviselő tanács hagyta jóvá, majd rábólintott az Európai Parlament is.

Arra a kérdésre, hogy az illetékes valóban meghamisította-e az életrajzát, mint azt a francia lap állítja, a szóvivő azt válaszolta, hogy az életrajz olvasható az interneten, és a bizottság elégedett azzal a procedúrával, amelynek nyomán Bánátit kinevezték.

Emlékeztetett arra is, hogy, hogy a Bánáti Diána elnökölte testület adminisztrációs kérdésekkel foglalkozik, közvetlenül nincs hatása az EFSA készítette tudományos állásfoglalásokra.