rss      tw      fb
Keres

Kövér László azért nem találkozik a Híd képviselőivel, mert nem ők a kormány stratégiai partnerei

MTI 2010. szeptember 29., szerda 17:37

A Fidesz és a kormány stratégiai partnere a Magyar Koalíció Pártja (MKP), ezért nem találkozik Kövér László házelnök pozsonyi útja során a Híd párt képviselőivel - mondta Virág András, Kövér László személyi titkára az MTI megkeresésére szerdán.

Virág András megjegyezte: nem tud arról, hogy a Híd képviselői kezdeményeztek volna találkozót Kövér Lászlóval.

Az Új Szó című pozsonyi magyar napilap szerdán azt írta, Bugár Béla, a Híd elnöke szerint próbálták kezdeményezni a találkozót, de elutasították őket. "Mi hajlandóak vagyunk találkozni vele, de csak partnerként" - nyilatkozta a lapnak Bugár Béla a magyar házelnökre utalva. Hozzátette: "ha nem működnek velünk együtt, nem tudjuk őket tájékoztatni bizonyos kérdésekben".

Az Új Szó szerint nem az áll a háttérben, hogy a Híd nem színtiszta magyar párt: Romániában az RMDSZ-szel sem ápol jó viszonyt a Fidesz, holott abban egyetlen román sincs - emlékeztet a cikk.

Kövér László csütörtökön érkezik kétnapos látogatásra Pozsonyba, délután az MKP székházába látogat, ahol Berényi József pártelnökkel közös sajtótájékoztatót tart, majd pénteken részt vesz a visegrádi országok - Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország - házelnökeinek találkozóján.

A magyar és a szlovák külügyi bizottság ugyancsak csütörtökön tart együttes ülést Pozsonyban, a magyar bizottság delegációjának tagjai az MKP és a Híd képviselőivel is találkoznak.

A júniusi szlovákiai választásokon az MKP kiesett a pozsonyi parlamentből, újoncként bejutott a Híd-Most, amely helyet kapott Iveta Radicová

koalíciós kormányában is.