rss      tw      fb
Keres

Három nap alatt lejegyezték az RFV kötvényeket

MTI 2010. szeptember 29., szerda 20:45

A várakozásoknál hamarabb, három nap alatt lezárult az RFV 10,44 százalékos fix kamatozású, névre szóló, nyilvánosan forgalomba kerülő kötvényeinek jegyzése - közölte az Equilor Befektetési Zrt. szerdán az MTI-vel.

A tőzsdén jegyzett RFV Regionális Fejlesztési Beruházó Termelő és Szolgáltató Nyrt. első forint alapú, magánbefektetőknek is szánt kötvényprogramját szeptember 27-én indította el. A regionális energiacég az RFV 2014/A elnevezésű kötvényből két milliárd forint össznévértékű csomagot tervezett forgalomba hozni. A kötvényt 67 százalékkal túljegyezték, annak ellenére, hogy csak a törvény által előírt minimum időtartam alatt - 3 nap - volt lehetőség a jegyzésre. Ez alatt az idő alatt a befektetők 3.353.700.000 forint névértékű jegyzési igényt nyújtottak be.

A kötvények közel 50 százalékát magánszemélyek jegyezték le. Az RFV következő kötvény-kibocsátása előreláthatólag ez év novemberében lesz, várhatóan kötvényrábocsátás formájában. Mivel az RFV tervezi a kötvények BÉT-re történő bevezetését, azoknak a befektetőknek is lesz lehetőségük a vásárlásra, akik ezt a nagy érdeklődés miatt most nem tudták megtenni.

A kötvény évi 10,44 százalékos fix kamatozású, névre szóló, nyilvánosan forgalomba kerülő vállalati kötvény. A 100 ezer forint névértékű kötvény futamideje 3,5 év. A kötvényprogramból befolyó összeget az RFV Nyrt. az utóbbi hetekben bejelentett, megnyert romániai projektjeire - 3 város távfűtési rendszerének korszerűsítésére és a távhőrendszer hosszú távú üzemeltetésére - kívánja fordítani.