rss      tw      fb
Keres

Választás2010 - Semjén Zsolt: Kalocsán változásra van szükség

MTI 2010. szeptember 29., szerda 21:15

Kalocsán változásra van szükség, mert a liberális elveket valló jelenlegi polgármester nehezen tudna együttműködni a jelenlegi kormánnyal - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán Kalocsán.

Akik hasonló értékrendet vallanak, könnyen megtalálják a közös hangot, közösen tudnak tervezni, sok közös ötletük lesz és ez lehetőség arra, hogy támogatások érkezzenek Kalocsára - mondta Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, aki Török Ferencnek, a Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltjének kampánygyűlésén mondott beszédet.

"Hihető-e az, hogy aki Kóka Jánostól, Kuncze Gábortól vagy Horváth Ágnestől remélt forrásokat, megtalálja a hangot a jobboldali kormánnyal?" - tette fel a kérdést Semjén Zsolt, Kalocsa jelenlegi polgármesterére, Török Gusztáv Andorra utalva.

"Már Soltig sem jut el" - vetette közbe az hallgatóság közül valaki, nagy derültséget kiváltva a teremben.

Semjén Zsolt, aki egyben a Kalocsa központú választókerület egyéni országgyűlési képviselője, hangsúlyozta: nem személyeskedni akar, de jobb lett volna, ha a "történelem szemétdombjára került SZDSZ" egykori polgármestere nem indult volna a választáson, mert akkor emelt fővel távozhatott volna.

Török Ferenc, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje utalt arra, hogy a programkészítésben több mint 1500 ember segítette. A legfontosabbnak a munkahelyteremtést nevezte. Reményét fejezte ki, hogy Kalocsán elindul a fejlődés, mert - mint mondta - "az azonos értékrendben élő emberek összekapaszkodva sok mindenre képesek".

Csaknem kétszázan vettek részt a Fidesz-KDNP kampányzáró rendezvényén a Kalocsa Hotel konferenciatermében.

Kalocsa jelenlegi polgármestere, Török Gusztáv Andor 1990 óta vezeti a várost. Az ezeréves érseki székhelyen a szavazók eddig mindig az SZDSZ jelöltjét választották meg a település élére. Az SZDSZ-ből kilépett, párt nélkül maradt polgármester függetlenként indul a választáson.