rss      tw      fb
Keres

Megállt a bérleti díj csökkenése a „B” kategóriás iroda piacon

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 8:26

A „B”kategóriás irodák bérleti díjainak két éve tartó csökkenése négyzetméterenként havi 7 eurónál stabilizálódott, ez 3 euróval kisebb a 2 évvel ezelőtti fajlagos díjnál - közölte az Indotek Group az MTI-vel csütörtökön.

A piac várakozása szerint a jövő év elején megkezdődik a visszakapaszkodás a válság előtti 10 eurós fajlagos bérleti díjra. Az optimista hangulatot erősíti az is, hogy az érdeklődők egyre nagyobb területet kívánnak bérbe venni, és az „A” kategóriás irodákból is egyre többen költöznek „B”kategóriás ingatlanba. A bérlők a tavalyi átlagos 200 négyzetméteres helyett idén már 400-500 négyzetméteres irodát keresnek - áll a piacvezető bérbe adó társaság közleményében.

Ezzel indokolható az is, hogy a „B” kategóriában az ingatlanok kihasználtságára a válság kevésbé volt hatással, mint az „A” kategóriában. Egy másik jel is arra utal,hogy ez az ingatlan kategória túljutott a válságon: tavaly még a bérlők kétharmada, idén már csak kevesebb, mint fele rendezte késedelmesen a számláit. Az átlagos fizetési csúszás a 2009-es 52 napról, idén 39 napra csökkent.