rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: Orbán Viktor egyszerű és arányos adórendszert szeretne

MTI 2010. szeptember 30., csütörtök 8:46

Egyszerű és arányos adórendszert szeretne Orbán Viktor miniszterelnök - erről írt csütörtöki számában a Vas Népe, amely egész oldalas interjút készített a Fidesz elnökével keddi, szombathelyi látogatása során.

Különböző variációk kerülnek majd a kormány elé, én a legalacsonyabb kulcsot fogom támogatni, az pedig 16 százalék - nyilatkozta a lapnak Orbán Viktor, hozzátéve: arányos rendszert szeretne, azt tartja ugyanis helyesnek, hogy ha valaki tízszer annyit keres, akkor tízszer annyi adót fizessen. Arányos és egyszerű rendszert fogunk létrehozni - mondta.

Az újságíró azon kérdésére, amely a jövő évi költségvetés október közepén kezdődő parlamenti vitája kapcsán az esetleges megszorítások lehetőségét firtatta, Orbán Viktor azt válaszolta, nem megszorításokra, hanem az együttműködés politikájára van szükség.

Ezért vezettük be a bankadót, és ha pénzre lesz szükség, akkor továbbra is onnan fogjuk elvenni, ahol van, nem pedig az emberektől, akikről az előző kormány ki tudja hányszor húzta le a bőrt. Tehát a jövőben nem megszorítások lesznek, hanem az együttműködés politikájának jegyében mindenkinek szerepet kell vállalnia Magyarország versenyképessé tételében - nyilatkozta a Vas Népe csütörtöki számában Orbán Viktor.