rss      tw      fb
Keres

Felfüggesztette az OVB Egyed Zsolt (Jobbik) képviselőjelölt mentelmi jogát

MTI 2010. március 8., hétfő 18:48

Felfüggesztette Egyed Zsolt (Jobbik) képviselőjelölt mentelmi jogát hétfő esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB).

Egyed Zsolt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1. számú egyéni választókerületben indult a Jobbik képviselőjelöltjeként, a választási bizottság február 17-én vette nyilvántartásba, és ő az első a párt (nyilvántartásba vételre váró) területi listáján.

Egyed Zsolt mentelmi jogának felfüggesztése iránt a Miskolci Városi Bíróság fordult az OVB-hez, mert Egyed Zsolt ellen a bíróságon eljárás indult rágalmazás miatt.

Az OVB határozatában emlékeztetett rá: az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint a képviselőválasztáson jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg, amelynek felfüggesztéséről az OVB határoz.

Az OVB hétfői ülésén úgy foglalt állást, hogy Egyed Zsolt mentelmi jogát felfüggeszti, mivel a büntetőeljárás tárgyát képező cselekményre az országgyűlési képviselők 2010. évi választását megelőzően került sor és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.

Az OVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye.