rss      tw      fb
Keres

MSZP: Gyurcsány nyilvános értékelője egybeesik a párt érdekeivel

MTI 2010. március 9., kedd 19:17

Az MSZP szerint Gyurcsány Ferenc szerepvállalása a március 19-ei Magyar Demokratikus Charta által szervezett rendezvényen nemcsak a párt, de a demokratikus oldal érdekeivel is egybeesik.

Az MTI kedden délután számolt be arról, hogy Gyurcsány Ferenc összegző beszédet mond Magyarországról, az elmúlt évekről és a tennivalókról március 19-én, a Magyar Demokratikus Charta nyilvános rendezvényén. Az MTI úgy tudja, a szervezet azért március 19-én tartja ezt a nyilvános rendezvényt, mert 1944-ben ezen a napon lépték át a német csapatok Magyarország határát.

Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek kedden kora este azt mondta: ahogy haladunk március 19-e felé, egyre nyilvánvalóbb, hogy a Fidesz-Jobbik által kijelölt jobboldali tengellyel szemben csak az MSZP maradt. Hozzátette: a demokratikus oldal csak az MSZP körül szervezhető meg.

Kitért arra, a Magyar Demokratikus Charta, mint civil szervezet aktivizálódása és tervezett rendezvénye is ezt a ráeszmélést mutatja. Az ugyanis, hogy az egyik vezető szocialista politikust, az MSZP mellett kampányoló Gyurcsány Ferencet kérték fel vezérszónoknak, jól mutatja, hogy a demokratikus oldalnak a Mesterházy Attila vezette lista mögött kell felsorakoznia - jelentette ki.

Nyakó István közölte: Gyurcsány Ferenc szerepvállalása ezért beleillik a március 15-ével kezdődő új kampányszakaszba. Azt az MSZP vezetése nemcsak a párt, de a demokratikus oldal érdekeivel is egybeesőnek tartja - fűzte hozzá a szóvivő.

Gyurcsány Ferenc az elmúlt hónapokban szinte mindig zárt pártfórumokon beszélt, nyilvános eseményen hosszú ideje nem szólalt fel.