rss      tw      fb
Keres

A kereszténység védőpajzsaAzt mondja a KDNP, történelmi igazságtétel, hogy az SZDSZ végre megszűnik.


Kétségtelenül van annak bája, hogy utána elzsolozsmázzák összes rögeszméjüket, amelyek segítségével évek óta pusztítják megfele a liberális kifejezést, majd sajnálkozva megállapítják, hogy a liberális kifejezést hogy lepusztította az SZDSZ. De tartalommal vesződni igazán méltatlan a KDNP nyilatkozataival kapcsolatban, ne tegyük. Az meg lélekbúvárra tartozik, mitől nem bírnak az egyébként legalább négy éve nem létező SZDSZ-ről leakadni, a magam részéről inkább nem merülnék le a KDNP lelkének bugyraiba. Keszonbetegség veszélye, emlékszünk még.


Az inkább itt a kérdés, hogy akkor milyen történelmi igazságtétel az, hogy a KDNP lényegében a kilencvenes évek közepén megszűnt számottevő politikai erőként létezni: belharcok, bírósági ítélet, bírósági döntésre megismételt tisztújítás és egyebek után 1998-ban szó se volt már mérhető támogatottságról. Azóta sincs.


De örüljünk, hogy a KDNP föltámadt mégis, mérhetetlen támogatottsága ellenére itt van közöttünk, és a Fidesz stand up comedy tagozataként szórakoztatja a nagyérdemű választóközönséget. Valamint, az egykori katolicizmus lándzsahegyéből Fidesz ostorává avanzsálva lesújt, hogy bánjuk meg végre a demokrácia ellen elkövetett vétkeinket, és térjünk észhez. Hasznos eszköz hát az Úr kezében. Hozsánna.


Kicsikét aggaszt ezért, hogyan lesz akkor most, hogy a katolikus egyház feje ilyen mondatokra ragadtatta magát, mint hogy mégis ki lenne ő, hogy ítélkezzen. Úgy általában is, ráadásul itt konkrétan a melegekről szólva. Mélyen keresztényi mondat, de kit érdekelnek ilyen szentimentális érzelgések, ha egyszer politikailag kimondottan kártékony? Nehogymá ne lehessen egy jóízűt szakállas bácsizni abba a fene nagy ítélkezésmentes megbocsátó szeretetbe.


Már a névválasztása is gyanús volt ennek a Ferencnek, kétségtelen. Aki látta Giotto megbillent egyházát, tudja. Mert hát megtart vagy felborít, ki tudja, taszigálja, na, az egész város előtti mezítelenkedésről már nem is beszélve. A végén még, világtörténelmi megváltóként, a KDNP kénytelen lesz a lándzsahegység meg az ostorság után még kereszténység védőpajzsává is válni a Vatikánnal szemben.