rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. március 9.

Bolgár György kérdései a 2010. március 9-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy egészen meghökkentő mélységekbe jutott a Fidesz és a Jobbik háborúja. A Jobbikkal korábban szimpatizáló Magyar Hírlap ma házasságtöréssel vádolta meg Vona Gábort, és bizonyítékként Vonának az iwiw nevű közösségi portálon feltört postafiókja szaftos levelezését mutatta be egy vidéki képviselőjelölt fiatal asszonnyal. A Jobbik hazugságnak és nemtelen lejárató kampánynak nevezte mindezt. De van-e még lejjebb? Tegnap egyébként a lap vezércikke lenácizta és lebolsevikozta a szélsőjobboldali pártot, amelyről mellesleg a Népszabadságban kiderült az is, hogy egyik képviselőjelöltjét a tévéostromban játszott szerepe miatt felfüggesztett börtönre ítélték. Most akkor még sem futballhuligánok voltak?

Következő témánk, hogy hiába várta a szocialisták egyik szakpolitikusa fideszes kollégáját, nem volt választási vita. A Fidesz ígéretéhez híven nem küldött senkit. Lehet, hogy a Fidesz mérkőzés nélkül győz?

Mit szólnak ezenkívül a Hagyó-ügyhöz? Hogyan tudnák mérsékelni az egyre súlyosabbnak látszó károkat a szocialisták?

És végül mi a véleményük arról, hogy Járai Zsigmond már a kormányalakítás után egy héttel drasztikus adócsökkentést ígér? De vajon miből? A volt jegybankelnök ugyanis nemhogy alacsonyan tartott költségvetési hiányt, hanem egyenesen többletet tartana kívánatosnak. Lehet, hogy inflációból? Mert hogy Járai a Gyáriparosok Szövetségének rendezvényén önkritikát gyakorolt a sokáig általa erősen tartott forint miatt, és közölte, hogy a gyengébb forint segítené versenyképességünket. Mennyibe fog ez kerülni nekünk?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!