rss      tw      fb
Keres

Az év gólja – szerintem

Nem kétségbe vonva Christiano Ronaldo képességeit és tehetségét, az év legszebb gólját Fabio Aurelio rúgta. Idén április 14-én, a Stamford Bridge-en, a Chelsea-Liverpool BL-visszavágón (és érdektelen, hogy a Chelsea ment tovább, 7:5-tel).

A FIFA december 3-án tette közé azt a tízes listát (a szempontokat lásd itt), amelyből a győztest kiválaszthatták a szavazók. Az esélyes gólok Emmanuel Adebayor (Arsenal), Eliran Atar (Bnei Jehuda), Michael Essien (Chelsea), Grafite (Wolfsburg), Andrés Iniesta (Barcelona), Luis Ángel Landín (Cruz Azul), Katlego Mphela (Dél-afrikai Köztársaság), Nilmar (Internacional), Cristiano Ronaldo (Manchester United) és Fernando Torres (Liverpool) nevéhez kötődtek.

Fantasztikus volt Grafite gólja a Wolfsburg–Bayern München meccsen, szemet gyönyörködtető Nilmar gólja a Corinthians–Internacional-on, nekem hihetetlenül nagy örömet okozott Iniesta gólja a Chelsea ellen a BL-elődöntőben, és én is szeretem a kapáslövésből született gólokat.

De harminc méterre leállítani a labdát, a kaputól jobbra, felbillenteni az egész pályát – az összes játékos értelemszerűen kissé balra húzódva tolong, honnan máshonnan lehetne berohanni gólt fejelni –, Petr Cechet is elküldeni a hosszú sarokba (hiszen ő is beadásra számít), majd egy hihetetlenül pontos bombalövéssel becsavarni a labdát a rövidbe, a kapufa tövébe – erre csak Fabio Aurelio képes.

És nagyon szomorú, hogy a FIFA szakembereinek erre a gólra nem volt szemük.