rss      tw      fb
Keres

Emmi: mintegy harminc tankerületben épül a jövőben új uszoda


MTI 2013. október 7., hétfő 17:52

Kormányzati döntés alapján mintegy harminc tankerületben épül a jövőben új uszoda - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, az uszodai létesítményfejlesztésben kormányzati döntés alapján elsőbbséget élveznek majd „azok a hátrányos vagy leghátrányosabb helyzetű területeken található járások, ahol magas a nevelési-oktatási intézményekbe járó általános és középiskolás tanulók száma. Fontos szempont az adott járás felnőtt lakosságának létszáma is."

Jelezték: a mindennapos testnevelés részeként folytatott kötelező iskolai úszásoktatás feltételeinek biztosításához azokat a járásokat, amelyekben nincs uszoda, az illetékes tárcák már feltérképezték. A szaktárca a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal együttműködve felmérte azon régiókat is, ahol az oktatási intézmények nem rendelkeztek ez ideig úszásoktatásra alkalmas tanuszodával.

Az államtitkárság rámutatott: a kormány kiemelt célja, hogy a köznevelés rendszerében tanuló gyermekek legalább alapszintű úszástudást szerezzenek a mindennapos testnevelés bevezetésével.