rss      tw      fb
Keres

Nehogy már ez a párt!Gulyás Gergely a szinte hetente módosított gránitszilárdságú alaptörvény egyik fő védelmezője, és Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója, akit a minap a Fidesztől egyáltalán nem távol álló Csányi Sándor intett arra, hogy ne foglalkozzon a focival, hiszen „mint a Fidesz szóvivője, annyi terület van, ahol tud hazudni”, nos ez két „hiteles” ember úgy döntött, hogy a Fidesz rendezésében másodszor is színpadra vinnék „a nagy Őszöd-drámát”. Nagyjából azon múlik, hogy az előadás megér-e néhány estét vagy már a főpróbán, közröhej tárgyává válva, megbukik, hogy a közönség miként fogadja a lejárt szavatosságú forgatókönyvet és a lejárt szavatosságú „rendezőket” .


A mindig igazat szólók pártja képes-e e még komolyan vehető módon elhitetni – az elmúlt 3 év dúlását követően, a föld- és trafikügyek árnyékában, az egyoldalúan átalakított választási rendszerrel a háta mögött, amelynek köszönhetően szabad szemmel is jól láthatóan lejt felé a pálya –, hogy a színpadon szeplőtelen ítészként illeghet-billeghet. Arról a pártról van szó, amelyik mára már a médiatér szinte egészét uralja, amelynek kormányzása alatt megtörténhet, hogy egy állami szerv az egyetlen ellenzéki rádió javára született bírósági ítéletet egyszerűen nem hajtja végre, amelynek a bajai kampányáról készült videofelvételeken hallhattuk, hogy nem átallott az ország különböző pontjairól fiatalokat odaszállítani, és napokon át azzal a dicstelen feladattal megbízni, hogy az ellenzéki jelölt minden lépését kövessék és videóra rögzítsék (a jelölt beszámolója szerint maguk mesélték el, hogy ellenszolgáltatásért teszik). Ez a párt tehát erről a morális talajról „kiált rendőrért” azért, mert egy politikus evidenciaként megemlítette, amit az Eötvös Károly Intézet vagy a Transparency International már évek óta mond, hogy a pártok korábban sem csak abból kampányoltak, amit az államtól támogatásként kaptak. Annak a pártnak szószólói teszik ezt, amelyik miatt meghiúsult a többpárti egyezség a normális szabályozásra.


Most tehát a közvélemény vizsgázik. Belemegy-e másodszor is ugyanabba az utcába? Hajlandó-e álságos módon megint nem a lényeggel, a pártfinanszírozás áttekinthetetlenségével és tisztességes szabályozásának hiányával foglalkozni, vagy helyette megint egy álságos figyelemelterelésbe fektet energiát, s besétál százhuszadszor is ugyanabba a csapdába, hogy vitatkozzon egy álvalóság hamis szereplőivel, az ő szabályaikhoz igazodva. Javaslom e helyett az éles és hosszan tartó füttyszót, lehetőleg kórusban.