rss      tw      fb
Keres

Hírek és híresztelések

1. A The Mirror szerint Rafael Benítez karácsonyi kívánságlistáján három csatár szerepel: Emile Heskey (egykori Liverpool-, ma Aston Villa-csatár), Kenwyne Jones (Sunderland) és Roque Santa Cruz (Manchester City). Torrest szeretné megtámogatni velük. A lap szerint Beníteznek annyi pénze lesz a január elsején kezdődő átigazolási időszakban, amennyit az eladható játékosaiból összeszed. Ryan Babelért, Andrea Dossenáért, Andrij Voronyinért és Philipp Degenért nagyjából 15 millió dollárt lehet begyűjteni.
Ami Fabio Aurelio sorsát illeti, Benítez erről még novemberben beszélt: szerinte akkor maradhat a Liverpoolnál, ha beleegyezik egy „pay-as-you-play” szerződésbe, vagyis hogy aszerint fizetik, amennyit játszik (Aurelio sokszor volt sérült az utóbbi időben). Benítez szerint mindenképpen tárgyalni fognak vele, mert „jó ember, abszolút profi és nagyszerű játékos”. Benítez azonban Aurelio új szerződését illetően hozzátette: „Realistábbnak kell lennie.”
A 30 éves hátvéd, aki 2006-ban szerződött át a Valenciától, szeretne Liverpoolban maradni, de december 20-án még mindig sötétben tapogatózott.

2. Sergio Agüerót, az argentin csatárt saját klubja, az Atletico Madrid 40 millió fontért ajánlgatja a Chelsea-nek, illetve a két manchesteri csapatnak, a Unitednek és a Citynek.

3. A Tottenham szakvezetője, Harry Redknapp szeretné megszerezni a Manchester City csatárát, Craig Bellamyt. Mint ismert, Bellamy volt az egyik City-játékos, aki a Mark Hughes kirúgása miatti tiltakozást vezette a Citynél. A tegnapi mérkőzésen (Manchester City-Stoke City: 2:0) 69 percig a kispadon ült, ám amikor Mancini beállította, a nézőtéren dörgő tapsvihar fogadta. Azért „ám”, mert ugyanilyen dörgő tapsvihar fogadta a Mark Hughes helyére került új szakvezetőt is, amikor a meccs elején megjelent a pálya szélén. A nézők egyszerre honorálták a kiállást Hughes mellett, és Hughes lecserélését.

4. A Bayern München 32 éves csatára, Luca Toni januárban a Chelsea-hez kerülhet, minthogy a londoni csapatnak valahogyan pótolnia kell az Afrikai Nemzetek Kupája tornán részt vevő Didier Drogbát. (Korábban a Westham Uniteddel hozták hírbe Tonit.) A tavalyi szezonban az olasz csatár a Bayern München gólkirálya volt, amióta azonban Louis van Gaal júliusban átvette a csapatot, alig játszik. Toni emiatt nyilvánosan is bírálta őt, amiért meg is büntették (25 000 és 22 000 euróra). „Nincs bajom a klubbal és a szurkolókkal, de az edző más játékosokat kedvel. Szerencsére hamarosan kezdődik az átigazolási szezon”, mondta Toni.

6. Ferguson ismét megszólalt Hughes-ügyben: szerinte ő még akkor is az Old Traffordon lesz, amikor a Citynél már Mancini hatodik utódja dolgozik. Mancini a Manchester City tizennegyedik szakvezetője azóta, hogy Ferguson 23 évvel ezelőtt a Unitedhez került. Ferguson, aki csütörtökön tölti be a 68. életévét, azt mondta: sajnos a huszadik szakvezetőt nem tudja megvárni, mert hetvenéves korában nyugdíjba szeretne menni.

7. A The Daily Star szerint Carlo Ancelotti azt a könnyelmű kijelentést tette, hogy meztelenül fog rohangálni a hóban, ha a Chelsea bárkit is leigazol a következő hónapban. (A Chelsea-ből négy játékos hiányzik az Afrika-kupa miatt: nemcsak Didier Drogba, hanem Salomon Kalou, John Obi Mikel és Michael Essien is. Nicolas Anelka pedig még legalább két hétig nem játszhat a sérülése miatt.)
Az Afrikai Nemzetek Kupáját egyébként Angolában rendezik január 10. és január 31 között.