rss      tw      fb
Keres

Hírkiemelő - 10.03.12.

Szubjektív válogatás március 11-ei híreinkből


Népszava: Esztergom 50 milliós szerződést kötött a Helyi Témával
2010. március 11. csütörtök, 01:52
A város nehéz anyagi helyzete ellenére Esztergom fideszes városvezetése évi csaknem 50 millió forintos szerződést kötött a Helyi Téma hetilap elkésztésére egy városi tulajdonú kft-n keresztül.

Az Izraeli Munkapárt a koalícióból való kilépéssel fenyegetőzik
2010. március 11. csütörtök, 09:30
"A munkapártiaknak egyre nagyobb nehézséget okoz részt venni a kormánykoalícióban, amelybe azért léptek be, hogy újra lehessen indítani a megbékélési folyamatot a palesztinokkal"

Osztrák lap cikke a Fidesz választási politikájáról
2010. március 11. csütörtök, 11:45
"Magyarországon ismét forradalom lóg a levegőben. Vagy talán mégsem" - Orbán Viktor azt ígéri, a választások után minden másként lesz. De hogy pontosan hogyan is néz majd ki ez a "rendszerváltás", azt nem mondja meg.

A Magyar Telekom belép a kiskereskedelmi energiapiacra
2010. március 11. csütörtök, 11:53
Első lépésben 2010. áprilistól lakossági és üzleti ügyfeleinek csak meghatározott körében indít villamosenergia- és földgázpiaci szolgáltatást. A társaság e kezdeti lépést követően - a piaci reakciók és az ügyfélelégedettség felmérése után - 2010 második félévében mérlegeli az energiapiaci szerepvállalás további lehetőségeit.

Lakos Imre kilépett: vergődés volt az elmúlt három év
2010. március 11. csütörtök, 13:32
"Ezzel a fővárosi MSZP-vel egyébként sem lehetett volna együttműködni, ez a fővárosi MSZP alkalmatlan volt arra, hogy hatékony együttműködést produkáljon."

Tévedésből Horváth Csaba helyett szavaztak a Fővárosi Közgyűlésben
2010. március 11. csütörtök, 13:56
Az ellenzéki politikusok nevetve fogadták Horváth Csaba válaszát, aki azt mondta, hogy a kérdéses szavazás időpontjában valóban nem volt a teremben, így vélhetően az asztalán lévő sok papír közül valamelyik csúszott rá a szavazógombra.

Lévai Zoltán hazudik
2010. március 11. csütörtök, 14:06
Lévai Zoltán hazudik, vádaskodik, törvénytisztelő polgárokat sároz be.

Medgyessy tévedett, amikor jó képességűnek és komoly perspektívájúnak látta Gyurcsányt
2010. március 11. csütörtök, 14:15
Az MSZP jelenéről, illetve Gyurcsány Ferenc március 19-i nyilvános értékelő beszédéről szólva Medgyessy Péter azt mondta: "nevetséges dolog, hogy mindenki tart egy évértékelőt".

Az orosz rendőrség újabb botrányai
2010. március 11. csütörtök, 14:18
Oroszországban nem telik el nap újabb rendőrségi botrány nélkül: csütörtök hajnalban egy különleges őrezred egyik, jogosítvány nélkül vezető tagja tört össze Moszkvában három parkoló gépkocsit, s a csütörtöki lapok bőven tárgyalják a Lukoil olajkonszern alelnökének két ember halálát okozó balesetét.

Szlovákia: További tiltakozások a hazafiassági törvény ellen
2010. március 11. csütörtök, 14:51
Szlovákiában tovább terjed a tiltakozás a hazafiassági törvény ellen, amelyet a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) kezdeményezésére fogadott el a múlt héten a pozsonyi parlament – "A vulgáris nacionalizmus helyett őszinte hazafiasságra van szükségünk".

Már nem Berlusconi a leggazdagabb olasz
2010. március 11. csütörtök, 15:03
A miniszterelnököt és médiacárt megelőzte a világ legnagyobb szemüveggyártó cégének, a Luxotticának a főnöke, valamint Michele Ferrero, a Nutella és a Ferrero márkatermékek tulajdonosa.

Hogyan került Borovszky kihallgatási jegyzőkönyve a Kuruc.infóra?
2010. március 11. csütörtök, 15:10
A Népszabadság csütörtöki számában azt írta: fél órával azután, hogy kihallgatták Borovszky Tímeát, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) beosztásából felfüggesztett esélyegyenlőségi főosztályvezetőjét, a kihallgatási jegyzőkönyv már a Kuruc.info című portálon volt.

Kuncze Gábor már nem tagja az SZDSZ-nek
2010. március 11. csütörtök, 15:13
Kuncze Gábor volt pártelnök már nem tagja az SZDSZ-nek, mert megszűnt a liberális párt szigetszentmiklósi alapszervezete, ahová a politikus annak idején belépett. A párt alapszabálya szerint így Kuncze Gábor már nem tagja az SZDSZ-nek, mert ha a helyi szervezet megszűnik, akkor azzal együtt megszűnik a párttagság is.

Megegyezés lehet a Kövér-kontra Népszabadság személyiségi jogi perben
2010. március 11. csütörtök, 16:18
Kövér László fideszes országgyűlési képviselő azért perelte be a napilapot, mert álláspontja szerint jó hírnevét sérti a tavaly július 7-én megjelent Korrupciógyanús hangfelvétel Fóton című cikk, melyben arról számoltak be, hogy egy útfelújítási pályázat kapcsán gyanúba keveredett vállalkozó egy hangfelvétel tanúsága szerint azt mondta: "a végén kellett hozzá Kövér Laci, de azért elintéztük".

A Jobbik meglepetést okozhat közvélemény-kutatók szerint
2010. március 11. csütörtök, 16:41
Závecz Tibor, a Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója és Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke is a Jobbik növekvő választási esélyeiről beszélt a Politikatörténeti Alapítvány csütörtöki budapesti konferenciáján.
Závecz Tibor szerint a Jobbik előretörése veszélyezteti a Fidesz kétharmados parlamenti többségének lehetőségét.

Erős utórengések rázták meg Chilét
2010. március 11. csütörtök, 16:43
A Richter-skálán mérve az első lökés 5,1-es, a második pedig 7,2-es erejű volt. A földmozgások epicentruma a fővárostól, Santiagótól 147 kilométerre délnyugatra, Valparaíso várostól pedig 137 kilométerre délre, fészke pedig 35 kilométeres mélységben volt.
A chilei haditengerészeti erők vízügyi és tengertani szolgálata szökőárriadót rendelt el.

Oszkó Péter meghívta Varga Mihályt – PM: „ne maga kezdjen el adatokat manipulálni”
2010. március 11. csütörtök, 16:45
A Pénzügyminisztérium (PM) csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja: újra felajánlja Varga Mihálynak a gazdaságról való egyeztetés lehetőségét.
A PM szeretné, hogy az a bizottság, amely Varga Mihály vezetésével megkezdte munkáját, "valóban a tényeket tárja fel, és ne maga kezdjen el adatokat manipulálni a választási kampány keretében".

Lendvai - a Fidesz kétarcúsága a Jobbikkal szemben – MIÉP-es vagy kisgazda forgatókönyv?
2010. március 11. csütörtök, 16:48
Lendvai Ildikó szerint a Fidesz-programjából eddig kiszivárogtatott információk lényege: a vállalási határidők halasztása a négy éves cikluson túlra, azért, hogy ígéreteik semmilyen módon ne legyenek számon kérhetők. A választások előtt egy hónappal csak azt tudni, hogy a Fidesz az új munkahelyek megteremtését tíz évre, a munkavállalókat érintő adócsökkentést már csak hat évre ígéri, vagyis ezeket nem lehet négy év alatt számon kérni - emelte ki.

Egyezség született a perben – az MDF elnézést kér Orbán Viktortól
2010. március 11. csütörtök, 17:40
"Helyreigazítás - Az MDF és elnökhelyettese, Herényi Károly elismeri, hogy az mdf.hu 2010. január 7-i számában "Orbán Viktor gazdasági hazaárulást követett el Kínában?" címmel megjelent közlésével megsértették Orbán Viktor jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát, mikor valótlanul híresztelték, hogy Orbán Viktor az IMF hitel átvállalásáért cserébe 100 ezer kínai állampolgár befogadását ígérte, továbbá valótlanul jelentették ki, hogy gazdasági hazaárulást követett volna el. A jogsértésért az MDF és elnökhelyettese Orbán Viktortól elnézést kér."

Így jár, aki nem fizet az LMP-nek? - A Political Capital Institute közleménye
2010. március 11. csütörtök, 18:51
"Szeretnénk továbbá engedélyt kérni az LMP-től, hogy nyilvánosságra hozzuk az LMP egyik politikusának készített tanácsadói anyagainkat. Az LMP nevében az az Ivády Gábor támadja ugyanis a Political Capitalt, akinek tavaly több tanácsadói anyagot is készítettünk. Ivády Gábor a tanácsadói anyagokat nem fizette ki, ellenben magáncélra pénzt kért cégünktől. Nemet mondtunk a kérésre, és megszakítottunk minden kapcsolatot Ivády Gáborral."

Szexuális zaklatások voltak a Wiener Sängerknaben fiúkórusban is
2010. március 11. csütörtök, 18:52
Egy ma 33 éves berlini orvos a nevelőtanárok jelenlétében lezajlott "zuhanyrítusokat" idézte fel. Állítása szerint a zuhanyozáskor jelen lévő nevelők fennhangon utasították a tusoló fiúkat, hogy mossák meg a nemi szervüket. Őt magát egy egyesült államokbeli turné alkalmával, amikor 9 éves volt, egy idősebb kórustag bevitte a szállodai szobájába, és orális aktusra kényszerítette.
Korábban:

Ausztria: Szexuális visszaélések - sokasodnak a panaszok az osztrák katolikus egyháznál is

2010. március 11. csütörtök, 14:18
Eddig mintegy 30 panasz érkezett idén az egyházi "ombudsmani" hivatalokhoz, csaknem kétszer annyi, mint tavaly egész évben.
Korábban:

A Szentszék ördögűzője szerint a Gonosz a Vatikánban is tevékenykedik

2010. március 11. csütörtök, 03:38
A katolikus egyházon belüli szexuális botrányok azt bizonyítják, hogy "a Gonosz a Vatikánban is tevékenykedik" - jelentette ki a Szentszék fő ördögűzője. A 85 esztendős Gabriele Amorth atya szerint a Gonosz beszivárgásának következménye a Vatikánon belüli hatalmi harc, csakúgy mint az olyan "bíborosok, akik nem hisznek Jézusban és az olyan püspökök, akik kapcsolatban állnak a Démonnal..." továbbá "Amikor valaki a 'Sátán (szent termekben terjengő) füstjéről' (VI. Pál pápa által alkotott kifejezés) beszél, akkor igazat mond, beleértve az erőszakról és a pedofíliáról szóló legújabb történeteket".

Washington: a muszlimokkal szembeni diszkrimináció egyre nagyobb gond Európában
2010. március 11. csütörtök, 21:08
A washingtoni jelentés rámutatott: bizonyos erős emberi jogi múlttal rendelkező országokban is feljegyeztek olyan eseteket, amikor kisebbségi csoportokat hátrányosan megkülönböztettek, és tagjait zaklatták. A dokumentum kiemelte Svájcot, ahol az alkotmányt módosítva novemberben megtiltották minaretek építését, jóllehet sok politikai vezető tiltakozott, arra emlékeztetve: a tilalom ellentmond az alkotmányos alapértékeknek, és sérti az ország nemzetközi kötelezettségeit.

Mexikóban egybekelt Latin-Amerika első leszbikus párja
2010. március 11. csütörtök, 22:16
Két mexikói nő egybekelésével csütörtökön létrejött Latin-Amerika első leszbikus házassága.
A 33 éves Lol Kin Castaneda és a 45 esztendős Judith Vázquez elefántcsont színű ruhában mondta ki a boldogító igent a mexikóvárosi városházán, egy csoportos esküvői szertartáson, ahol rajtuk kívül még négy másik egynemű - köztük két leszbikus - pár lépett házasságra.


(Kelemen László)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!