rss      tw      fb
Keres

Gárdisták a parlamentben?

Most, hogy beindult a Fidesz egész pályás letámadása a Jobbik ellen, egyre több csontváz esik ki a szekrényből a Jobbik háza táján is. Pedig gyakran a „tiszta erőnek” nevezik saját magukat. Például itt van az az Egyed Zsolt, akinek mentelmi jogát felfüggesztette az Országos Választási Bizottság. A Miskolci Városi Bizottság fordult az OVB-hez, mert Egyed Zsolt ellen a bíróságon eljárás indult rágalmazás miatt. Egyed Zsolt a Jobbik képviselőjelöltje Miskolcon.

Egy másik borsodi jobbikos képviselőjelöltről, Kisgergely Andrásról pedig kitűnt, hogy tavaly szeptemberben ítélték el a tévé ostromában való részvétel miatt. Ő volt az, aki „egy benzineskannát [feldobott] a rendőrségi vízágyú tetejére, aminek következtében a személyzet megadta magát.” A bíróság mindössze két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta. Kisgergely természetesen nem érzi magát bűnösnek, mivel „a hazánkban húsz éve tartó nemzetrombolás és 2006 ősze óta a magyarság jogainak teljes sárba tiprása még jobban megerősített abban a hitemben, hogy a tiltakozás minden formája megengedett a hatalom mostani bitorlóinak ellenében.” Kisgergelynek komoly esélye van rá, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye ötös számú kerületében mandátumot szerezzen. Ugyanis a 2009-es Európai Parlamenti választásokon, igaz, alacsony részvétel mellett, a Jobbik mindössze 2 százalékkal maradt el a Fidesz mögött az ózdi választókerületben. A Fidesz a szavazatok 35,11 százalékát, míg a Jobbik 33,24 százalékát kapta. Egyed Zsolt esélyei Miskolcon kisebbek, ahol a Jobbik mindössze a szavazatokat 20,86 százalékát nyerte el, a Fidesz és az MSZP mögött.

Nézzük meg, hogy ki is ez a lehetséges Jobbik parlamenti képviselő. Kisgergely András fémforgácsoló szakképesítést szerzett, majd gépésztechnikusi vizsgát tett. Most harminchárom éves, és állítólag „angolul társalgási szinten” beszél. Ózdon dolgozott az utolsó két évben műszakvezetőként, de „jelenleg teljes erővel a választásra készül.” 2007 óta tagja a Magyar Gárdának, ahol megismerkedett Szegedi Csanáddal, a jelenlegi EP-parlamenti képviselővel, aki felkérte, hogy alapítsa meg Ózdon a Jobbik helyi szervezetét. Kisgergely szerint, „ha a következő kormány a nemzet érdekeit szolgáló törvényjavaslatokat fog beterjeszteni, akkor minden további nélkül meg [fogják] azokat szavazni. Ebben az esetben a világ legjobb ellenzékével lesz dolguk. Ha viszont ez nem így lesz, akkor a legelszántabbal.”

Kisgergely komoly karriert futott be a Magyar Gárdában, aminek jelenleg a főkapitány-helyettese és a megye kapitánya. Különösen aktív volt például a tavaly november 14-i sajóbábonyi összetűzésben a gárdisták és az ottani roma lakosság között. Jobbikos lakossági fórumot akartak tartani a helyi iskolában, és a gárdisták a kapuban állva akadályozták meg a nem kívánt személyek bejutását. Kisgergely már régen igen aktív résztvevője különböző utcai rendbontásoknak. Saját bevallása szerint 2002-ben, „az elcsalt választások után” részt vett az Erzsébet-híd eltorlaszolásában is. De közreműködött az útlezárásokban is az után, hogy Királyhelmecen előállították a Nemzeti Őrsereg tagjait. Ő volt az útlezárás vezetője a bánrévei határátkelőnél 2008 novemberben. Szóval Kisgergely András a kemény maghoz tartozik.

Egyed Zsolt, akinek mentelmi jogát felfüggesztette az Országos Választási Bizottság, természetesen próbálja bagatellizálni az ügyet. Az MTI-nek Egyed azt mondta, hogy egy magánjellegű dologból és félreértésből adódott a nézeteltérés. Az érintettek már vissza is akarták vonni a feljelentésüket, mert időközben sikerült tisztázni a helyzetet, amelyről kiderült, hogy „tévedés volt” az egész. Egyébként ő is gárdista már 2007 óta, és már abban az évben a Magyar Gárda megyei kapitánya lett. 2008-ban ő lett a Jobbik Borsod megyei elnöke és egyben kampányfőnöke is.

A Jobbikban, illetve a szélsőjobboldali körökben általában sok lehet a belső viszály, legalábbis erre a konklúzióra jutottam, miután elolvastam egy névtelen levelet, amelyben Egyed Zsoltról a szerző azt találta mondani, hogy „Egyed Zsolt rossz tulajdonságait és jellembeli gyengeségeit lehetne órákig sorolni.” Állítólag Egyed „fenyegetőző és rágalmazó lény.” Azok közé az emberek közé tartozik, akiknek „nem volt gyerekszobájuk.” Még ennél is tovább megy a névtelen levélíró: ezek az emberek „műveletlenek és … még az átlagnál is egyszerűbb gondolkodásúak.”


„Jó keresztények”

Elég meghallgatni Egyed Zsolt egyik beszédét, amelyből kitűnik, hogy szókincse és beszédkészsége meglehetősen alacsony színvonalú. Beszéde tele van antiszemita fordulatokkal. Azt mondja például, hogy „jelenleg a parlamentben nem pártok, nem politikusok, hanem végrehajtók ülnek. Annak a judeo-bolsevik háttérhatalomnak a végrehajtói, amelyek szemet vetett Magyarországra.” Szerinte a börtönben lévők 95 százaléka cigány. A képviselők 70 százalékának börtönben lenne a helye. Egyed szerint vissza kell állítani a halálbüntetést. Ő ugyan jó keresztény, de ha szerinte valaki elveszi más életét, „lógni fog.” Egyed szerint egy bizonyos „háttérhatalom” lovat adott a cigányok alá, így nem kell mást tennie, mint hátradőlni, és várni, hogy „beülhessenek Magyarországra”. Nem kell megemlíteni, hogy kikre gondol, tette hozzá. Ő persze, mint keresztény ember, naponta imádkozik értük. Egyébként meg várja, sőt jó keresztényként imádkozik érte, hogy „itt, magyar földön, megszülessen egy magyar Mózes”, aki kivezetné a népét még a Kárpát medencéből is.

Csak az ilyen jó keresztényektől mentsen meg minket a sors!


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!