rss      tw      fb
Keres

Vadai: akik szembe mennek a DK alapértékeivel, nem lehetnek a párt tagjai


MTI 2013. december 16., hétfő 13:56

A Demokratikus Koalíció (DK) etikai bizottsága kedden ül össze és hoz „borítékolható” döntést amiatt, hogy a DK helyi tagjai az ásotthalmi időközi polgármester-választáson Toroczkai Lászlót támogatták - mondta újságírói kérdésre hétfőn Vadai Ágnes. Az alelnök hozzátette: akik szembemennek a párt alapvető értékeivel és elveivel, azok nem lehetnek a DK tagjai.

A csongrádi Ásotthalmon vasárnap tartottak időközi polgármester-választást, amit a függetlenként induló Toroczkai László, a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselője, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke nyert. A Magyar Narancs online-nak korábban nyilatkozott a DK helyi szervezetének egyik tagja, aki azt mondta, hogy ők Toroczkai Lászlót támogatják. A kijelentéstől a Demokratikus Koalíció vezető politikusai többször is elhatárolódtak.

Vadai Ágnes hétfőn további újságírói kérdésekre azt mondta, úgy tudja, az etikai bizottság jelenleg azzal a tagjukkal szemben folytat eljárást, aki névvel nyilatkozott a lapnak. Hozzátette: a többiek esetében további vizsgálatok szükségesek majd.

Azt is hangsúlyozta, hogy a szóban forgó DK-s szervezet „nagyon friss", mert tagjai a közelmúltban az MSZP-ből léptek át. Megjegyezte, ezentúl viszont alaposabban utána kell majd nézni, hogy az újonnan érkező tagok milyen elveket képviselnek. „Aki belép a Demokratikus Koalícióba, az elfogadja a Demokratikus Koalíció alapelveit, márpedig az alapelv az, hogy nácikkal soha” - szögezte le.